Efeler’in ekipleri kenti pırıl pırıl yapıyor

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 7:23 pm - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 4:36 pm

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, göreve geldiği 2019 yılından itibaren temel belediyecilik hizmetlerinde ulaşılan rekor sayıların yanında kestiği kurdeleler ile de sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Efeler’i “Marka Kent” yapmak amacıyla gecesini gündüzüne katarak çalışan Başkan Atay, ilçe sakinlerinin hayat konforunu yükseltmek amacıyla faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Kentin pırıl pırıl olması özenle çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 4 yılda yaptığı çalışmalar şu şekilde gerçekleşti;

Sabahın erken saatlerinde şehrin sokaklarına adım atan ve daha temiz bir Efeler için faaliyetlerini sürdüren ekipler, 69 adet çöp toplama aracı ile her ay 9 bin ton çöp topluyor. 2019 ile 2023 yılları arasında toplanan çöp miktarı ise 440 bin ton olarak belirtildi. Öte yandan 100 bin adet konteyner ve çöp bidonu da dezenfekte edildi.

Ekipler, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs pandemi döneminde de çalışmalarını aksatmadan sürdürdü. Salgın nedeniyle karantinaya alınan vatandaşların çöplerini evlerinden düzenli olarak alındı ve konutlarda gerekli dezenfeksiyon işlemlerini yaptı.

İlçe sınırlarında yer alan ibadethanelerde Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personeller tarafından düzenli olarak temizlenmeye devam ediyor.