Eczacıya şiddete Athena Gökhan’dan sert tepki!

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 10:49 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 10:49 am

Türk Eczacıları Birliği sosyal medya hesabından eczacılara yapılan şiddet görüntülerini paylaşarak, sözlü ve fiziki şiddeti kabul etmediklerinin altını çizdi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Twitter hesabından bir eczacıya yönelik şiddet görüntülerini paylaşarak, “Eczane çalışanlarımızın sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmasını kabul etmiyoruz” mesajı verdi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından tepki çeken görüntülerde, biri kadın biri erkek iki müşterinin eczaneye girdiği ve eczane çalışanı konuştuğu görülüyor. Müşterilerden erkek olanı içeriye girdikten bir kaç dakika sonra sinirlenerek tezgahtaki ilaç kutularına vurarak savurduğu kameraya yansıyor. O esnada gelen diğer çalışan da sözlü şiddete maruz kalıyor. Kimliği belirsiz kişi, eczanedeki ilaç kutularını yerlere savurmaya devam ediyor. Erkek, eczadeki görevli kadına ilaç kutularını fırlattıktan sonra eczanedeki diğer ilaç kutularını da yerlere savurarak ayrılıyor.

TEB, tepki çeken görüntüleri paylaşarak, şu mesajı paylaştı:

“Pandemi mücadelesinde eczanelerimizdeki en yakın çalışma arkadaşlarımız olan eczane çalışanlarımızdan birinin izlediğiniz görüntülerde olduğu gibi, insan olma vasıflarını kaybetmiş kişi tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmasını kabul etmiyoruz.

Sağlıkta şiddete hiçbir sağlık çalışanını kurban vermeyeceğiz! Sağlıkta şiddetin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Türk Eczacıları Birliği olarak gerekli hukuki yaptırımların yerine getirilmesini talep ediyor, konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.”

 

Athena Gökhan olarak bilinen Gökhan Özoğuz ise darp edilen eczacıyla ilgili sosyal medya hesabından, “Bu insanlar ne zannediyorlar kendilerini? Bu kişiler, yaptıkları bu rezaletten ötürü cezasız kalmamalıdır” ifadelerini kullandı.