eBay toplu işten çıkarımı ile gündeme geldi

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:44 pm

Korona virüsün gelmesi ile birlikte bir çok şirket toplu işten çıkarmalara yönelmişti. Bunlardan biri de şimdi eBay oldu.

Ekonomiden etkilenen en son teknoloji devi, bugün erken saatlerde iş gücünü yaklaşık 1000 kişi azaltacağını açıklayan eBay oldu.

Görünüşe göre bu, şirketin tam zamanlı çalışanlarının kabaca yüzde 9’una denk geliyor. ABD çalışanlarından 24 Ocak’ta evden çalışmaları istendi, devamında ise işten çıkarmalar başladı.

eBay

Ancak Discord ve Riot Games’in aksine, eBay’in açıklamaları kıdem tazminatı veya sosyal yardım ayrıntılarının paylaşılması konusunda yetersiz kaldı. Diğer büyük şirketler işten çıkarmalar başladığında bununla birlikte sosyal yardımı da eksik tutmamışlardı.

İlginizi çekebilir: Microsoft’ta işten çıkarmalar devam ediyor

Benzerleri gibi, eBay de bu işten çıkarma turunu, çok fazla kişiyi işe almış olmasına bağladı. Başkan ve CEO Jamie Iannone işten çıkarma notunda, “Stratejimiz doğrultusunda ilerleme kaydederken, genel personel sayımız ve giderlerimiz işimizin büyümesini geride bıraktı” dedi.

İşten çıkarınlar çalışanlarına da yeni iş bulma yollarında başarılar diledi. “Umarım LinkedIn’in yeni yapay zeka destekli iş bulma” aracı ihtiyacı olanların işine yarar” yorumlarını yaptı.

Korona ile birlikte büyük şirketler de dahil olmak üzere bir çok açıdan ekonomik sorun yaşandı denebilir. Google ve Microsoft gibi büyük şirketler dahi işçi sayısında ciddi azalmalara yöneldi. Bu durum kısa sürede çözülecek gibi.

Poco X6 5G inceleme

Kaynak: TELE1