Dzeko’dan transfer itirafı! “Fenerbahçe ile daha önce de görüştüm”

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 8:33 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2023 Cumartesi 8:33 pm

Fenerbahçe’nin yeni sezon hazırlıkları kapsamında kadrosuna kattığı Edin Dzeko, transferin ardından açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertli ekiple iki yıl önce de görüştüğünü söyleyen Dzeko, “O zaman transfer gerçeklememişti. Inter’le anlaşma oldu ama transfer olmamıştı” dedi.

Yeni sezon hazırlıklarına ‘şampiyonluk’ parolasıyla başlayan Fenerbahçe’nin yeni transferi Edin Dzeko, akşam antrenmanı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Takımdaki gözlemlerini aktaran Dzeko, “İlk izlenim burayla ilgili pozitif. En önemlisi birlikte çalışıyor olmamız. Kısa süre içinde sezon başlamış olacak. Yeni oyuncular geldi. Birkaç hafta içinde hep beraber daha iyi noktaya geleceğiz.” dedi. Fenerbahçe’ye transfer sürecini anlatan Dzeko, sarı-lacivertli takımla ilk kez iki yıl önce görüştüğünü ancak anlaşmanın sağlanamadığını belirtti.

“FENERBAHÇE’YLE İLK GÖRÜŞMEM İKİ YIL ÖNCEYDİ”

Dzeko açıklamasında, “Fenerbahçe’yle ilk görüşmem iki yıl önceydi. Bu görüşmelerde konuştuk ve güzel sohbetler gerçekleştirdik. O zaman transfer gerçeklememişti. Inter’le anlaşma oldu ama transfer olmamıştı. Fenerbahçe taraftarları çok olumlu yaklaştılar ve güzel mesajlar yolladılar. Transferin hızlı bir şekilde gerçekleştiğini söyleyebilirim. Fenerbahçe’nin ligi ne kadar çok kazanmak istediğini konuştuk görüşmelerde. Fenerbahçe her zaman şampiyonluk için oynar, ben de bu yüzden buradayım. Umuyorum hep birlikte en iyisini yapacağız.” dedi.

Edin Dzeko ilk golüyle Fenerbahçe’ye zaferi getirdi

Takıma bir an önce adapte olmak istediğini söyleyen golcü oyuncu, “Burada önemli olan benim sevdiğim pozisyonda oynamamam değil. Kariyerimde çift ve tek santrfor olarak oynadım. Benim için önemli olan şey bir an önce adapte olmak. Takımın nasıl oynadığı, oyun stili önemli. Bazen tek oynasanız da çok fazla destek alabilirsiniz. Çift ya da tek forvet oynamak benim için sorun değil.” açıklamasında bulundu.

“TARAFTARLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Taraftarın desteğine dikkat çeken Dzeko sözlerini şöyle sürdürdü, “Fenerbahçe uzun süredir şampiyonluğu kazanamıyor. Başkanımız ve kulüp elinden geleni yapıyor. En önemlisi mentalite. Bunun için çalışmanız gerekiyor. Sadece takım arkadaşlarımla değil, herkesin tek bir düşünceyle hareket etmesi gerekiyor. Taraftarların desteği çok önemli özellikle genç oyuncularımız için. Maçlar 45 dakikada değil, 90 dakikada kazanılıyor. Onların desteğine ihtiyacımız var. Takım olarak tek bir hedefe odaklanmamız gerekiyor. Sahada en iyisini yapan bir Fenerbahçe olacak, bunun sözünü verebilirim.”

Dzeko ayrıca, “Fenerbahçe kaptanlığı benim için büyük bir onur. Her zaman pozitif olan biriyim. Kaybetmeyi hiçbir zaman sevmem. Her zaman konsantre olmamız gerekiyor. Ligi kazanmak istiyorsak sadece derbilerle olmuyor. Ligi kazanmak her maçın önemini bilmekten geçiyor. Kalitemizi ortaya koymamız gerekiyor. Birlikte hareket edersek başarı gelecektir. Bu şekilde kendimiz geliştirebiliriz ve umarım güzel neticeler elde edebiliriz.” ifadelerini kullandı.