Dzeko ve Tadic’ten ‘çetnik selamı’ açıklaması

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 4:56 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 4:57 pm

Fenerbahçe‘nin Sırp asıllı oyuncusu Tadic’in Milli Takım’daki maçının ardından ‘çetnik selamı’ verdiği iddia edilmişti. Tepkilerin ardından Tadic ile Dzeko açıklama yaptı.

Fenerbahçe’nin orta saha mevkinde forma giyen Sırp asıllı futbolcusu Dusan Tadic’in çetnik selamı yaptığı ve bu yüzden Boşnak takım arkadaşı Edin Dzeko ile aralarının bozulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

SAMANDIRA’YA BİRLİKTE GELDİLER

NTV Spor’da yer alan habere göre; iki futbolcu, milli takım mesaisinin ardından Samandıra’ya birlikte geldi.

Haberde, konuya ilişkin açıklama yapan iki futbolcunun, “Bizden korktukları için bir şeyler bulmaya çalışmaları normal. Böyle saçma şeylerle ilgilenmiyoruz. Hafta sonu maçımız var, odak noktamız liderliğimizi sürdürmek. Kötü niyetli insanlara ayıracak bir saniyemiz bile yok” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

ÇETNİK SELAMI NE ANLAMA GELİYOR?

Çetnik selamı, Balkanlar bölgesinin tarihinde ve özellikle Yugoslavya döneminde kullanılan bir selam şeklidir.

Çetnikler, 19. yüzyılın sonlarından itibaren Balkanlar’da özellikle Sırbistan, Karadağ ve Yugoslavya’da etkin olan bir grup paramiliter ve milliyetçi savaşçılardır. Bu grup, özellikle I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı sırasında faaliyet göstermiştir.

Bosna Savaşı’nda ırkçı Sırp çetelerin, Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor.

Konferans Ligi’nde kadro değerleri belli oldu! Fenerbahçe fark attı