DVD kiralama işinden 25 yıl sonra tamamen çekiliyor

Yayın tarihi: 22 Nisan 2023 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 21 Nisan 2023 Cuma 2:56 pm

Netflix, bugün dijital platform çağını başlatan şirket olarak tüm dünyada tanınan, eğlence sektörünün en önemli parçalarından biri haline gelmiş bir şirket olarak tanınıyor olsa da aslında çok daha mütevazı bir geçmişe sahip. Şirket yıllarca DVD kiralama işiyle ayakta kaldı.

Hatta bugün 232 milyon aboneye ulaşan online platformunu da ilk başta bu DVD kiralama işini dijital ortama dökmek için açtı. Ne zamanki şirket kendi içeriklerine üretmeye başladı, işte o zaman işler değişti. Başkalarının ürettiği film ve dizileri izleyiciyle buluşturma işinden çıkıp kendi içeriklerini üreten bir içerik devine dönüşen şirket, bu sırada DVD işinden de çıkmadı. Böylece köklerine sadık kalmaya çalıştı. Ancak görünen o ki her şey gibi bunun bir sonu var.

Çünkü Netflix ilk günden beri büyümesini sağlayan DVD işinden çıkıyor. Böylece şirkette bir dönem kapanmış olacak. Şirketteki bu büyük değişim, bu yıl bitmeden gerçekleşmiş olacak.

Netflix

 

Netflix adlı platformunu bir dijital platforma dönüştürdükten sonra DVD kiralama faaliyetlerini DVD.com’a taşıyan şirket, yakında bu platformu tamamen kapatacağını açıkladı. DVD.com son kiralama işlemlerini 29 Eylül 2023’te gerçekleştirecek. Bu tarihten sonra DVD.com üzerinden de DVD kiralanamayacak.

Elon Musk, TruthGPT ile evrenin gizemini çözmeye çalışacak

 

Fiziki medya tarafında pazarın gitgide küçülmesinin bir sonucu olarak artık kullanıcılara istedikleri kalitede bir hizmet sunmanın finansal olarak imkansız hale geldiğini söyleyen şirket, bu yüzden DVD kiralama işinden çekileceklerini duyurdu. Dijital platformların çıkışıyla birlikte tarihe karışmaya yüz tutan fiziki medya sektörü böylece büyük bir yara daha almış oldu.