Dünya Kupası’nda yaprak dökümü başladı! Peş peşe istifalar

Yayın tarihi: 6 Aralık 2022 Salı 2:08 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı 2:08 pm

Katar’da gerçekleştirilen 2022 Dünya Kupası’nda beklenen performansı göstermeyen teknik direktörler istifalarını sunmaya başladı. Almanya, Güney Kore, Gana ve Belçika ayrılık yaşanan ilk takımlar oldu.

Katar’da gerçekleştirilen 2022 FIFA Dünya Kupası’nda yaprak dökümü başladı.

İLK İSTİFA ALMANYA’DAN

Almanya Milli Takımlar ve Akademi Direktörü Oliver Bierhoff görevini bıraktı. Federasyondan yapılan açıklamada 2024’te sona erecek olan sözleşmenin karşılıklı anlaşarak feshedildiği duyuruldu. Almanya ile EURO 1996 galibiyeti yaşayan Bierhoff, teknik direktör Jurgen Klinsmann ile birlikte 2004 yılından beri Alman Futbol Federasyonu için çalışıyordu.

KORE’DE İSTİFA

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya’ya 4-1 yenilen Güney Kore’nin Portekizli teknik direktörü Paulo Bento, görevinden ayrıldığını açıkladı.

2018 yılından bu yana Güney Kore’yi çalıştıran 53 yaşındaki Bento, Portekiz, Gana ve Uruguay’ın bulunduğu gruptan takımını ikinci olarak çıkarmayı başardı.

ADDO DA AYRILDI

Gruptan çıkamayan Gana’da teknik direktör Otto Addo görevinden istifa etti.

BELÇİKA’DA YOLUN SONU

F Grubu’nun son maçında Belçika, Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Kritik maç 0-0 berabere kaldı ve Belçika, Dünya Kupası’na veda etti. Karşılaşma sonrası Belçika teknik direktörü Roberto Martinez istifa etti.