Düğmeye basıp inmedi, şoföre hakaret edip saldırdı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 6:28 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 6:33 pm

Isparta’da özel halk otobüs şoförü sefer sırasında tartıştığı yolcunun yumruklu saldırısına uğradı. Şoförün karşılık vermesiyle büyüyen kavgayı yolcular ayırdı.

Isparta’da Çünür-TOKİ hattında 13 Ağustos akşamı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi şoförü Süleyman Alkaya ile bir yolcu tarafında tartışma çıktı.

Kimliği bilinmeyen yolcu, ineceği sırada şoförün yanına gelip saldırmaya başladı. Yolcunun yumruk attığı şoför Alkaya’nın da karşılık vermesiyle ikili arasında kavga çıktı. Diğer yolcuların araya girmesiyle son bulan yumruklaşmanın ardından kavga eden yolcu otobüsten inip uzaklaştı.

O anlar otobüsün güvenlik kameralarına yansıdı.

ŞOFÖR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Yaşadığı olayı gazetecilere anlatan Süleyman Alkaya, “Yaklaşık 25 yolcumuz vardı. Hayırlar Yurdu’nun oraya geldik. Vatandaşın biri düğmeye bastı. Ben de açtım kapıyı inen olmadı. ‘Düğmeye basan arkadaş neden inmedi’ dedim. O da bana ‘Ben istediğim yerde ineceğim. Yanlış basmışım. İstediğim zaman duracaksın’ dedi. İleride tekrar durağa geldikten sonra tekrar düğmeye bastı. İnerken bana ‘Öküz’ dedi. Ben de ‘Sensin öküz’ dedim. İnerken tekrar döndü. Tam ben yürümek üzereyken gırtlağıma sarıldı. Ben de müdahale ettim. Boğuşma yaşadık. Birbirimize vurduk o arada. Elinde bira şişesi varmış sonradan fark ettim. Kırılınca anladım. Vatandaş bizi ayırdı. Biz işimizi yapıyoruz. Ekmeğimizi bundan kazanıyoruz. Bir vatandaşın bu şekilde davranması hoş değil. Olmasa iyiydi. 34 yıldır bu işi yapıyorum. İlk defa böyle bir şey yaşadım” dedi.

Süleyman Alkaya’nın şikayetçi olmaması üzerine olayla ilgili herhangi bir yasal işlem başlatılmadığı belirtildi.

İki kadın otobüste birbirine girdi, yolcular neye uğradığını şaşırdı!