DSP Genel Başkanı Aksakal: Deniz Gezmiş yaşasa Erdoğan’a oy verirdi!

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 10:08 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 10:08 pm

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, katıldığı bir programda, “Deniz Gezmiş’ler de tam bağımsızlık için mücadele etti. Onlar bugün olsaydı, Erdoğan’a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı. Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’nda olurdu” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Haber Global kanalında bir programa konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aksakal programda, “Deniz Gezmiş’ler de tam bağımsızlık için mücadele etti. Onlar bugün olsaydı, Erdoğan’a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı. Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’nda olurdu” dedi.

Önder Aksakal’a DSP’li isimlerden sert tepki! “Siyasi ahlaksızlıktır”

“DENİZ GEZMİŞ YAŞASAYDI ERDOĞAN’A OY VERİRDİ”

Aksakal şöyle konuştu:

“Mahir Çayanlar Kızıldere’de çatır çatır vuruldu, oradan sağ çıkıp gidenler de vardı. Deniz Gezmiş’ler, üç fidan asıldı. En geç 10-15 gün sonra onları bir kez daha rahmetle anacağız. Onlar da tam bağımsız Türkiye için canlarını feda ettiler onlar da solcuydu. Ama ben inanıyorum ki, Emperyalizm’e karşı mücadele eden o yiğitler bugünkü seçimlerde Erdoğan’a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı.

Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı’nda olurdu. Amerika’ya Irak’ı işgal ettirmediği için siyasetten uzaklaştırıldı. Kıbrıs’taki kararı veren, haşhaş üretimini devam ettiren bir liderdi. DSP sol partidir. Amerika neredeyse DSP onun karşısındadır, kimse bunu başka bir yere çekmesin”

“Ecevit’in kemiklerini sızlattılar” diyen DSP İl Başkanı istifa etti