Önder Aksakal’a DSP’li isimlerden sert tepki! “Siyasi ahlaksızlıktır”

Yayın tarihi: 15 Nisan 2023 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 15 Nisan 2023 Cumartesi 11:30 am

Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçimler öncesinde Cumhur İttifakı’na katılan DSP’ye yönelik tepkiler devam ediyor. Partinin Antalya eski il başkanları ortak bir açıklama yaparak, “Cumhur İttifakı’na destek kararını şiddetle kınıyoruz. Ey Önder Aksakal milletvekili koltuğunu al başına çal” dedi.

Türkiye, 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve vekillerini seçmek için sandığa gidecek. Türkiye için ‘dönüm noktası’ olarak değerlendirilen seçimler öncesinde, pazarlık masasına oturan ve Cumhur İttifakı’na katılma kararı alan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a tepkiler büyüyor.

Antalya’da bir açıklama yaparak tepkilerini dile getiren DSP’nin Antalya eski il başkanları Beyazıt Büyükyıldırım, Baştuğ Çalışır, Mutlu Koparanoğlu, Yurttabir Yalçın, Ahmet Çakmak ve Durmuşali Sezgin, “Bize göre DSP genel başkanı Önder Akasal, küçücük bir siyasi ikbal için sadece DSP’yi değil ‘Ecevit’ imajını da satmıştır. Bu rahmetli Ecevit’e, Demokratik Solculara çok acı bir ihanet, bize göre de bir siyasi ahlaksızlıktır” dedi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Demokrasi tarihimizin en önemli seçimlerine giderken Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığında oturan şahsın aldığı, Cumhur İttifakı’na destek kararını şiddetle kınıyoruz. Koltuk için Cumhur İttifakı’na katılabilirsin ancak bizim kırmızı çizgimiz var. ‘Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir’ diyen Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırası için, 14 Mayıs seçimlerinde ‘milletin’ yanında duracağımızı halkımıza duyururuz”

“Ecevit’in kemiklerini sızlattılar” diyen DSP İl Başkanı istifa etti

DSP Lideri Aksakal ‘Millet’i kafir ilan etti!

DSP’de istifalar çığ gibi büyüyor! CHP’ye geçtiler

DSP’liler Cumhur İttifakı’nı kabul etmiyor! Eski onlarca bakan ve milletvekilinden ortak karar