DP Adayı İrem Taşpınar’dan Çankayalı gençler için ‘Kampüs Arena’ projesi

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 6:35 pm - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 6:35 pm

Demokrat Parti Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, ‘Kampüs Arena’ isimli projesini duyurdu.

Demokrat Parti Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı İrem Taşpınar, yerel seçim vaatleri arasına Kampüs Arena projesini ekledi.

Proje ile gençler bir yandan kültür-sanat ve spor etkinliklerinden yararlanacak, diğer yanda ise ücretsiz çamaşır yıkayacakları çamaşırhaneleri kullanabilecek. Kampüs Arena’nın bir diğer vaadi ise gençlerin hayallerindeki ‘bahar şenlikleri’ne ev sahipliği yapmak.

Ayrıca tesisin çalışanları da yarı zamanlı olarak gençlerden oluşacak, gençler kendileri üretip kendileri kazanacak ve aynı zamanda eğlenecek.

BİR DİĞER PROJE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Taşpınar yönetimindeki Çankaya Belediyesi ‘Girişimcilik Merkezi’ açacağını da duyurdu. Kadınlar ve öğrenciler başta olmak üzere serbest çalışanlar, ofis imkanı olmayan yeni iş kurmak isteyenler, bir fikri olanlar için mesleklerini icra edebilecekleri bir ortak çalışma alanı olan ‘Fikir Arena’da Çankayalıların ürettiği ürünlerin ulusal ve uluslararası pazara taşınabilmesinin önü açılacak.

Taşpınar, Çankaya Belediyesi’ni sadece gençlere burs veren değil, aynı zamanda onların hayallerini gerçeğe dönüştüren bir belediye olarak tasarlıyor. Fikir Arena bünyesindeki Melek Yatırımcılar Projesi ile girişimciler iş insanları ile buluşacak, fikirlerin hayata geçebilmesi için gerekli olan yatırımı bulma imkanı da sağlanmış olacak.

İREM TAŞPINAR KİMDİR?

1981 yılında Ankara’da doğdu, 1999’da Ankara Atatürk Lisesi’nden, 2003 yılında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden Şeref Listesinde mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında, İş Bankası, borsa aracı kurumları ve çeşitli kamu kurumlarında stajlar yaptı. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı’nda Kişişel Gelişim Platformu ve TÜGİAD Müzakere Yetenekleri başta olmak üzere, çeşitli eğitimlere katıldı. ODTÜ bünyesinde, Kadın Hentbol Takımı’nı kurdu. Üniversite eğitimi sonrası, çalışma hayatına atılmadan, TÜSİAV tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde eğitim aldı. 24 yaşında, çalıştığı uluslararası firmada, ‘en genç yönetici’ unvanını alarak, uzun yıllar uluslararası coğrafyada üst düzey yönetici olarak çalıştı.

Tıbbi cihaz sektöründe çalışmalar yapan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında görev aldı. Hacettepe Üniversitesi’nde, Sağlık Kurumları Yönetimi ve Columbia Business School’da Dijital Pazarlama eğitimlerini tamamladı. ODTÜ Mezunu İş İnsanları Derneği (OMİD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektör Ticaret Komisyon Başkanı olan Taşpınar’ın çalışma yaşamı, tıbbi cihaz sektöründe, kadın girişimci ve yatırımcı olarak sürmektedir, İleri seviyede İngilizce bilmektedir.

Taşpınar, Demokrat Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Kaynak: TELE1