Doktorlar gidiyor! İyi hal belgesine başvuru rekor kırdı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 9:53 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 9:53 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterip, “Giderlerse gitsinler” dediği sağlık çalışanlarının yurt dışına çalışabilmesi için gerekli olan ‘iyi hal belgesi’ne başvuru rekor kırdı. 2012 boyunca sadece 59 başvuru yapılan belgeye, geçtiğimiz temmuz ayı 231 başvuru yapıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının yurt dışında çalışabilmesi için ‘iyi hal belgesi’ aylık başvuru sayısının temmuzda yeni bir rekorla 231 olduğunu açıkladı. TTB’nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, başvuruların 2022’nin sadece ilk yedi ayında 1402 olarak kaydedildiği görüldü. Bu, belgelerin 2021 toplam sayısı 1405’e dayandığını gösteriyor.

TTB’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise “Ağır ve güvensiz çalışma şartları nedeniyle yurt dışı hekim göçü artıyor. Hakkımızı alana, sağlıklı bir geleceği kurana dek mücadeleye devam!” denildi.

TTB’nin ‘iyi hal belgesi’ başvurularına ilişkin paylaştığı tablo

İstanbul Tıp Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Erdoğan’a gönderme

ERDOĞAN “GİDERLERSE GİTSİNLER” DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doktorlar için ”Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir” ifadelerini kullanmıştı.

İnfial yaratacak sağlıkta şiddet görüntüsü! “Ne yapacağım vuruyorum”