Doğu Perinçek’ten AKP’ye Merkez Bankası tepkisi: Bu ülkede Ayşe, Fatma, Hüseyin kalmadı mı?

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 3:48 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba 3:48 pm

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’de yetişmiş ve yıllarca finans kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yapmış olan Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasına tepki gösterdi. Doğu Perinçek, “Bu ülkede Hasan kalmadı mı? Ayşe, Fatma, Hüseyin kalmadı mı yahu?” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhur İttifakı’na katılma talebini karşılamadıklarını ifade ettiği AKP’ye Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanması üzerinden yüklendi. Doğu Perinçek, eğitimini ABD’de almış ve küresel finans çevrelerinde etkili firmalarda etkili pozisyonlarda görev almış olan Hafize Gaye Erkan’ın atanmasını “Türk milletine karşı bir hakaret” olarak yorumladı.

Ulusal Kanal’da konuşan Perinçek, “Bu ülkede Hasan kalmadı mı? Ayşe, Fatma, Hüseyin kalmadı mı yahu? Kalmadı mı bunlar?” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN MANEVİYATINA TECAVÜZ”

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanmasını da eleştiren Doğu Perinçek şu ifadeleri kullandı:

Yani koskoca AK Parti’de ekonomiyi yönetecek, ondan sonra Merkez Bankası’nı yönetecek bir tane milli, hadi milliden de vazgeçtim Türkiye ekonomisinin içinden Türkiye’deki bankaların içinden Türkiye’nin ekonomi hayatının içinden yetişmiş bir adam kalmadı da taaa okyanusların ötesinden böyle adamlar mı ithal ediliyor? Bunun psikolojik etkisi de var. Bakın her şeyi bir tarafa siliyorum: Türk milletine karşı bir hakaret bu. Türk devlet geleneğine karşı bir sadakatsizlik. Böyle bir şey olabilir mi? Sen bu milletin bütün maneviyatını mahvediyorsun. Maneviyat bu işte. Maneviyat, maneviyat diyoruz, maneviyat bu. Bütün bir milletin maneviyatını koskoca Türk Milleti’nin maneviyatını kırıyorsun. Bu millet şimdi konuşmayacak mı ‘Yahu arkadaş hazinenin başına Amerika’dan CFR’den Amerikan derin devletinden hanımefendiyi tutup getiriyorlar bir bürokratı. Efendim ekonominin başına İngiltere’den Anglo Sakson dünyasınndan namlı, şanlı gene bir bürokratı getiriyorlar ekonominin başına koyuyorlar. Bu ülkede Hasan kalmadı mı? Ayşe, Fatma, Hüseyin kalmadı mı yahu? Kalmadı mı bunlar? Bu milletin maneviyatına karşı bu kadar tecavüz olur mu?

Yeni Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın ilk icraatı görevden alma oldu