Doğan Subaşı canlı yayında AKP’li Tevfik Göksu’ya yanıt verdi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2021 Salı 12:24 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 1:33 pm

İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve Doğan subaşı canlı yayında tartıştı. Subaşı, Göksu’nun iddialarına yayında yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Habertürk’te yayınlanan Para Gündem programında İBB’nin yaptığı sosyal yardımlar ve Halk Ekmek büfeleri üzerine konuştu.

İBB’nin Halk Ekmek büfeleri açma taleplerinin AKP tarafından aylar sonra kabul edildiğini söyleyen Subaşı, İBB bütçesinden sosyal yardımlara ayrılan bütçenin yüzde 15’ten yüzde 2’ye düşürüldüğü yönündeki iddialara da yanıt verdi. Subaşı, “Bu cümlelerin tamamı yalan. Belediye bütçesinde sosyal yardımların miktarı sınırlıdır. Bütçeye bütçenin tamamının içinde sosyal yardımlara ancak yüzde 3’e kadar yardım yapılabiliyor. Bu yüzde 3 sınırını yüzde 15’e kadar değiştirelim dedik. Yüzde 15 üst sınırdır, biz üst sınırı da kaldıralım dedik. İBB bütçesinin yüzde 12’si sosyal yardımlara harcandı” dedi.

HALK EKMEK

Doğan Subaşı, Halk Ekmek büfeleri talebinin mart ayında konuşulduğunu fakat kasım ayında kabul edildiğini söyledi. Subaşı “Halk Ekmek büfeleri Ankara’yı da rahatsız etti. Birtakım gerekçelerle çark etmek zorunda kaldılar. Mart ayında halk ekmek talebimizi reddedip kasım ayında kabul ettiler.” dedi.

Subaşı’nın “Büfeleri yandaşlara vereceksiniz dediniz mi?” sorusuna ise Göksu, “Yandaşlara vereceksiniz diye siyasi mülahazalar yaparım” yanıtını verdi.

İBB Meclisi’nde Halk Ekmek tesisi tartışması