Doğalgaz şubat ayı tarifesinde değişiklik yapılmadı

Yayın tarihi: 30 Ocak 2024 Salı 3:04 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2024 Salı 3:04 pm

Şubat ayında kullanılacak hane, elektrik üretim ve sanayide kullanılan doğalgaz tarifesinde değişiklik yapılmadı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) doğalgazda şubat ayı tarifenin sabit kalacağını duyurdu.

BOTAŞ, internet sitesinde şubat ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Tabloya göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine şubatta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira oldu.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak belirlendi.

Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

BOTAŞ’ın yaptığı açıklamada, “Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım- işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Bu kapsamda, kuruluşumuz tarafından 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır” ifadelere yer verildi.

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz zammı açıklaması

Kaynak: TELE1