Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katili: Başkası sandım

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 5:24 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 6:05 pm

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin’in bıçaklayarak öldüren Erkan B.’nin ifadesinde tanıdığı Afgan uyruklu birisi sandığını, amacının ise öldürmek değil yaralamak olduğunu söylediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Erkan B. tutuklandı.

Sosyal medyada ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan Ramazan Pişkin’i bıçaklayarak öldürdükten sonra yakalanan Erkan B., savcılıkta ifade verdi. Erkan B.’nin ifadesinde, Ramazan Pişkin’i tanımadığını, Afganistan uyruklu Saboor Muradi zannedip bıçakladığını söylediği öğrenildi.

“BANA UYUŞTURUCU VEREN AFGAN UYRUKLU SANDIM”

Katil zanlısının ifadesi şöyle:

“Babamın Fatih’te bulunan dükkanına çalışarak geçimimi sağlarım. Ramazan Pişkin’i tanımıyorum. Ben kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradi zannettim. Bu kişiyle babamın yanında çalıştığı için tanıştım. Kendisi beni evine davet ederdi. Bana sigara içtiğimi bildiği için uyuşturucu hap ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyorlardı. Ben kendimi kaybediyordum. Bu kişiler tarafından 2017-2021 tarihleri arasında cinsel istismara da uğradım. Bu istismara ilişkin herhangi bir şikayetim bulunmamaktır. Sadece aileme anlattım. Olay tarihinde de Ramazan Pişkin’in S. M. olduğunu bilerek yaralamak amacıyla gittim. Ben gittiğimde kendisine önce taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Ben de olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım. Daha sonrasına bağırışma seslerini duyunca olay yerinden kaçarak uzaklaştım.

“SÜREKLİ RÜYAMA GİRİYORDU”

Benim herhangi bir dini grup ve cemaatle bağlantım yoktur. Ramazan Pişkin’i Saboor Muradi olarak gördüğüm için saldırdım. Ramazan Pişkin’i olaydan önce ilk kez 2021 yılında sosyal medyada gördüm. Daha sonra iki ay kadar öncede babamın dükkanına 5 dakika mesafede bulunan çaycı Ramazan Hoca isimli iş yerinde gördüm. Kendisinin Saboor Muradi olduğunu anladım. Kendisi sürekli rüyama giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Öldürmek kastım yoktur. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Olay nedeniyle pişmanım.”

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Erkan B. tutuklandı.

İstanbul’da öldürülen “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: TELE1