Diyarbakır’da George Floyd’i hatırlatan görüntüler

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 2:30 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 2:32 pm

Diyarbakır’da bekçi, gözaltına alınmasını istediği şahsın boynuna uzun süre diziyle bastı. Tepki gösteren yurttaşlara bir arbede olmamasına rağmen biber gazı sıkıldı, 4 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi eski Mardin-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Karacadağ Caddesi’ndeki bekçiler, bir kişiyi gözaltına almak istedi. Olay çevre sakinleri tarafından görüntülendi. Gece saatlerinde meydana gelen ve nedeni öğrenilmeyen olayda, bekçinin zor kullanarak bir kişiyi yola yatırıp üzerine çıktığı görülüyor.

Amerika’da polis tarafından yere yatırarak boğazına diziyle bastığı ve boğularak ölen George Floyd’un hatırlatan görüntülerde, bekçi yere yüzükoyun yatırdığı ve diziyle boynuna bastığı kişi, kurtulunca bu kez olay yerindeki polis kişinin üzerine çullanıyor.

‘POLİS GELDİ, BİBER GAZI SIKTI’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, çevredeki yurttaşların olayı fark etmesiyle tepki göstermeleri üzerine bekçiler, olay yerine polis ekiplerini çağırdı. Olay yerine çok sayıda zırhlı araçla gelen Terörle Mücadele ve Asayiş ekipleri, tepki gösterenleri uzaklaştırmaya çalıştı. Yurttaşlar bekçilerin uyguladığı şiddete dair tepkilerini sürdürünce, polis bir gencin yüzüne bitişik mesafeden biber gazı sıktı.

Tepkileri dinmeyince olay yerindeki yurttaşlardan 5’i gözaltına aldı. İsimleri öğrenilemeyen 5 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.