Diyarbakır’da biber gazları imha edildi, 100 bin nüfuslu ilçe etkilendi

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 7:11 am - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 7:19 am

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde son kullanma tarihi geçmiş biber gazlarının imhasına karar verildi. Güvenlik güçlerinin ilçenin dışında imha ettiği gazlar kısa sürede rüzgarın yön değiştirmesiyle ilçeye doğru yayıldı.

Silvan ilçesinde polisin kullanma yetkisinde bulunan depolardaki biber gazlarının tüketim tarihinin dolması üzerine yüzlerce biber gazının imha edilmesi kararlaştırıldı. İmha tutanağı düzenlendikten sonra biber gazları sandıklarla kontrollü bir şekilde ilçenin 6 kilometre çıkışındaki Silvan-Batman karayolu üzerindeki çöplüğe götürüldü.

Polisle ve esnaf tartışması büyüdü! Biber gazı ile müdahale edildi

RÜZGARIN ETKİSİYLE 100 BİN NÜFUSLU İLÇEYE ULAŞTI

Burada imha edilen gazlar kısa sürede rüzgarın da yön değiştirmesiyle birlikte hızla Silvan ilçe merkezi ve bu güzergahtaki köy ve mezralara doğru yayıldı.

100 bin nüfuslu ilçe ile ilçeye yakın köy ve mezralarda yaşayanlar gazdan etkilendi. Gazdan etkilenen astım, kalp ve akciğer rahatsızlığı olanlar hastaneye akın ederken, çok sayıda kişi de kapalı alanlara kaçarak gazdan korunmaya çalıştı.

“GÖZLERİMİZİ AÇAMAYACAK KADAR KÖTÜ ETKİLENDİK”

İlçedeki esnaflar, gözlerinin yanmaya başladığını, ardından boğaz yanmasıyla gözlerini açamayacak kadar kötü etkilendiklerini belirterek, “Önce ilçede olaylar olduğunu sandık, ancak olay olmadığını öğrenince ne olduğunu anlamaya çalıştık ve bir süre sonra da emniyetin süresi geçmiş gazları imha ettiği için rüzgârın da etkisiyle ilçenin gaz etkisi altında kaldığını öğrendik, hepimize geçmiş olsun” dedi.

Polisin sıktığı biber gazının ölümüne neden olduğu Yiğitcan hakkında AYM’den karar