‘Diyarbakır halkına zulmedeni yakarım’ Gaffar Okkan 23 yıl önce Hizbullah tarafından katledildi

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 2:00 pm

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevinde bulurken, Hizbullahçılar tarafından suikast sonucu katledilen Ali Gaffar Okkan, ölümünün 23’üncü yılında anılıyor. Hizbullah’ı savunan HÜDA PAR, Cumhur İttifakı çatısı altında AKP listelerinden Meclis’e girdi.

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001’de saat 17:40 sıralarında makamından Diyarbakır Valiliğine makam aracıyla seyir halinde iken, Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde Hizbullahçılar tarafından pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde katledildi.

Gaffar Okkan suikastının sanıklarından hiç kimse hapiste değil. 2019 Yerel Seçimleri ve 2023 Genel Seçimleri öncesinde Hizbullahçı hükümlüler teker teker serbest bırakıldı. Suikastta tetikçi olduğu için hüküm giyen Suat Çetin isimli zanlı da yeniden yargılama kararıyla serbest bırakıldı.

Gaffar Okkan ve Konca Kuriş’in yer aldığı pankartlar AKP’linin şikayetiyle kaldırıldı!

HİZBULLAHÇI HÜDA PAR MECLİSTE

2023 Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı seçimi kazanabilmek için, tarihin en karanlık işbirliğine imza attı. Gaffar Okkan’ı katleden Hizbullah’a desteğini esirgemeyen HÜDA PAR Cumhur İttifakı’na dahil oldu. AKP listelerinden seçime giren 4 HÜDA PAR’lı Milletvekili seçilerek Meclis’e girdi.

‘DİYARBAKIR HALKINA ZULMEDENİ YAKARIM’

Gaffar Okkan, Diyarbakır’da göreve başlar başlamaz ilk telsiz anonsunu 3310 telsiz koduyla yaptı. Gaffar Okkan’ın ilk telsiz anonsu ise “Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım” oldu

TELSİZ KODU 3310

Gaffar Okkan’ın Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı Diyarbakır’da telsiz kodu 3310’du. Okkan’ın katledildiği gün suikastı bildiren yaralı bir polis memuru ve merkez arasında şu konuşma gerçekleşti:

Yaralı polis: Merkez, merkez! Saldırıya uğradık, saldırıya uğradık…

Merkez: Olay yeri neresi?

Yaralı polis: Şehitlik mevki

Merkez: Zayiat var mı, zayiat var mı?

Yaralı polis: Şehidimiz var.

Merkez: Sayın 3310’un durumu ne?

Yaralı polis: Başımız sağ olsun…

 

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

Gaffar Okkan, Sakarya ilinin Hendek ilçesinde 1952 yılında doğdu. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi’nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Komiser Yardımcısı olarak atandı.

Bu ilde Emniyet Âmirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanarak, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfî etti. 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı. Bu ilde 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

6 Aralık 1993 tarihinde 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfî ederek Kars İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Bu arada İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu.

Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah’ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı.

 

Kaynak: TELE1