Diyanet’ten depremzedeye çadırda yoğurt kabında makarna, protokole özel salon

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 8:55 am - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 8:55 am

Diyanet’in Malatya’da verdiği iftarda, depremzedeler Malatya Büyükşehir Belediye Binasının önünde kurulan çadırlarda plastik yoğurt kapında yemek yerken, AKP’liler salonda özel mönülerle hazırlanmış yemekler yedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Şubat depreminin vurduğu Malatya’da hayırsever iş insanları ve depremzedeler için düzenlediği iftarda büyük ayrımcılık yapıldı.

AKP’lilere tabakta, vatandaşa tabldotta! İftar sofrasında yemek ayrımı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Malatya Müftüsü Şahin Yıldırım, ilçe müftüleri ve iş insanları, belediyenin davet salonunda kurulan masalarda özel mönüden ve porselen tabaklarda yemeğini yedi.

YOĞURT KABINDA SOĞUK MAKARNA

Depremzedeler ise belediyenin bahçesine kurulan çadırda yemek kuyruğuna girdi. Kazandan verilen ve plastik yoğurt kaplarına doldurulan soğumuş makarnayı yedi.

MAKARNAYI DAĞITTI, SALONA GEÇTİ

Çadırdaki makarna dağıtımını Akademi Başkanı Kaan ve Malatya Müftüsü Yıldırım yaptı. İki isim daha sonra kendilerine ayrılan salona geçti.

TEPKİ YAĞDI

İftara ilişkin fotoğraflar sosyal medyada yer alınca “Yaptığınız ayrımcılık değil mi? Depremzedelere çadırda makarna verirken, kendilerine salonda, sıcak ortamda güzel ikramlar yapılmış. Günah, halka makarna dağıtanlar lüks ve özel yemek yiyor?” yorumları yapıldı.

Kaynak: Sözcü