Diyanet’ten alım gücü düşen vatandaşa: Kurbanı kredi kartıyla alırken faizli işleme düşmeyin

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 12:18 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 12:18 pm

Ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesinden dolayı vatandaşlar kurban bile alamaz duruma geldi. Din İşleri Yüksek Kurulu (Diyanet) da kredi kartı ile borçlu kurban almaya çalışan vatandaşa faizli işlem yapmaması gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı yaklaşırken, maddi durumu yeterli olmadığı için kredi kartıyla kurban almak zorunda kalan vatandaşlara Diyanet’ten uyarı geldi. Borcun gününde ödenmesi gerektiğine yönelik yapılan açıklamada “Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir” ifadeleri yer aldı.

Açıklama şu ifadeler kullanıldı:

“Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir. Kurban bedelinin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir. Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli olmakla birlikte faizli işlem sebebiyle ayrı bir günah söz konusu olacağı için bundan sakınmak gerekir.

Diyanetin eli eğitimin üzerinde! KYK yurtlarında 618 ‘manevi rehber’