Diyanet’in salgın yorumu: Koronavirüs salgını Allah’ın ilahi bir ikazı

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 1:13 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 7:13 pm

Koronavirüsün kaynağını, “kendi yaptıklarımız yüzünden” sözleri ile açıklayan Ali Erbaş’ın başkanı olduğu Diyanet, “İslam’ın salgın hastalıklara bakışı” adlı kitapçık hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, “İslam’ın salgın hastalıklara bakışı” kitapçığı hazırladı. Kitapçıkta, koronavirüs salgını için, “Bunu, dünyanın dengesini bozan beşeriyet için ilahi bir ikaz olarak kabul edebiliriz” yorumu yapılarak virüsün mikroskopla bile görülemediği de savunuldu.

‘KORONAVİRÜS İLAHİ İKAZ’

2020 yılı için ayrılan 11,5 milyar liralık bütçesi ile çok sayıda kamu kurumunun bütçesini geride bırakan Diyanet, koronavirüs salgını için “ilahi bir ikaz”denildi.
kitapçıkta, virüsün modern insana uyarı olduğu kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınını, her ne kadar Allah’ın bir azabı veya kesin bir kıyamet alameti olarak sayamasak da pekala bunu dünyanın dengesini bozan beşeriyet için ilahi bir ikaz olarak kabul edebiliriz. yaratıcısını unutan, dünyada var olma amacı olan kulluk bilincinden uzaklaşan ve adeta kendisini her şeyin sahibi ve hakimi görmeye başlayan modern insana yüce Allah adeta mikroskopla bile görülmeyen bir virüsle bir uyarı göndermektedir.”

Kitapçıkta, yüz binlerce insanın yaşamını yitirdiği salgın için “Olanda hayır vardır” şeklinde değerlendirme de yapıldı.

KIYAMET ALAMETİ Mİ?

Birgün’den Mert Bildircin’in haberine göre, Diyanet’in kitapçığında, koronavirüsü fırsata çevirmeye çalışanların, “inançsızlıklarına gerekçe üretme peşine düştüğü” ileri sürülerek şunlar kaydedildi. İnananların bir kısmı, ‘acaba bu olay kıyamet alameti mi?’ diye aşırı endişeye düşmekte ve bunu allah’ın bir imtihanı olarak görüp ibadetini, zikrini ve fikrini artırmakta iken inananların yanında isyan edenler, bunu fırsata çevirmeye çalışanlar ve inançsızlıklarına gerekçe üretme peşinde olanlar her platformda görülmektedir” denildi.

ERBAŞ’A ALMANYA’DAN DA TEPKİ

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ramazan ayı başlar başlamaz, ‘kötülüklerin ve salgın hastalıkların kaynağını eşcinsellik ve nikahsız yaşam’ olarak göstermesi Almanya’da da siyasetin gündeminde yer etti. Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sosyal Demokrat Partili Michael Roth, Erbaş’ın açıklamalarının Türkiye’deki heteroseksüel olmayan azınlık için durumun “halen çok zor ve hatta tehlikeli” olduğunu tekrar gösterdiğini söyledi. Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen de Erbaş’ın sözlerinin “Erdoğan rejiminin kendini İslamiyet ve antidemokratik Müslüman Kardeşler yönünde radikalleştirdiğini gösteren kanıt” olduğunu kaydetti.

Diyanet’ten Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusu

Haklarında soruşturma açılan Diyarbakır ve Ankara barolarına destek açıklaması yapan Urfa Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarının hukuk devleti ilkelerine aykırı olduğunu ve suç işlediğini belirtti. Baronun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı haksız ve hukuksuz soruşturmanın her aşamasında, Diyarbakır ve Ankara barosunun yanında yer alarak, sonuna kadar dayanışma içerisinde olacağız.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın nefret söylemine sahip çıkan Erdoğan daha önce bakın ne demişti