Bir Diyanet soruşturması da Diyarbakır Barosu’na

Yayın tarihi: 28 Nisan 2020 Salı 11:49 am - Güncelleme: 28 Nisan 2020 Salı 11:49 am

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİQ+ bireyleri hedef göstermesine tepki gösteren Diyarbakır Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİQ+ bireyleri hedef göstermesine tepki göstererek açıklama yapan Ankara Barosu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Ali Erbaş’ı eleştiren Diyarbakır Barosu yöneticileri hakkında da soruşturrma başlatıldı. “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldı.

AKP hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

Başsavcılık, baronun dün yaptığı “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Nefret Söylemi Hakkındaki Basın Açıklaması” nedeniyle baro yöneticileri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216/3 maddesi kapsamında, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan soruşturma başlattı. TCK’nin 216’ncı maddesinin 3’üncü fıkrasında “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmü bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın nefret söylemine sahip çıkan Erdoğan daha önce bakın ne demişti