Diyanet’in baskısıyla intihar eden müftü Mehmet Deniz, TDV bütçesinden yararlanmak istememiş

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 9:32 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 9:32 am

Diyanet’ten yaşam tarzı nedeniyle baskı görüp meslekten ihraç edilen müftü Mehmet Deniz’in Türkiye Dinayet Vakfı (TDV) bütçesinden yemek ısmarlamak yerine cebinden karşılayarak simir-peynir aldırdığı, ilde düzenlenen ve masrafları TDV bütçesinden karşılanan toplantılara katılmadığı, bu olaylar sonucu ‘mimlendiği’ ortaya çıktı.

Balıkesir’de vaiz olarak görev yapan müftü Mehmet Deniz’in hayat tarzı nedeniyle hakkında soruşturma açıldığı, mahkeme kararı uygulanmayarak görevine iade edilmediği ve bu nedenle yaşamına son verdiği iddiası gündemden düşmüyor.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Deniz’i intihara sürükleyen olayların Kırkağaç İlçe Müftülüğü sırasında yaşandığı öne sürüldü. Halihazırda Tekirdağ İl Müftüsü olarak görev yapan Mustafa Soykök’ün, Manisa İl Müftülüğü’ne atandığında Deniz’i ziyaret ettiği, Deniz’in ziyarette, gelenek olduğu üzere Türkiye Dinayet Vakfı (TDV) bütçesinden yemek ısmarlamak yerine cebinden karşılayarak simir-peynir aldırdığı, ilde düzenlenen ve masrafları TDV bütçesinden karşılanan toplantılara katılmadığı, bu olaylar sonucu “mimlendiği” belirtildi. Soykök’ün, Deniz’in görev yerinin değiştirilmesi için başkanlığa yazı yazdığı ortaya çıktı.

Diyanet’in baskısıyla intihar eden müftünün eşi: Biz bunun hesabını kimden soracağız?