Dilan Polat’ın bestecisi telefonu yüzümüze kapatıp avukatının açıklamasını yolladı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 8:48 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 4:41 pm

“Kara para aklamaya iddiasıyla gözaltına alındı” haberleriyle yıllar sonra gündeme gelen Dilan Polat’ın bestecisi Genco Ecer‘e TELE1’den Fırat Yeşilçınar ulaştı. Telefonu kapatan Ecer bir süre sonra avukatının açıklamasını yolladı. Açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kara para aklama iddiasıyla gündeme gelen sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın, ‘Enerci’ şarkısının bestecisi Genco Ecer’in de 2019 yılında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Milliyet‘in 2019 yılında yer aldığı haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Kara para aklama olayı polise gelen suç duyurusu ile ortaya çıktı. İddialara göre KKTC’nin turizm şehri Girne’de otel izinli arsası bulunan Ahmet Saldan, işbirliği yaptığı Genco Ecer, Emre Doyan ve Azerbaycanlı iş adamı Zamig Zeynalov ile birlikte araziyi ‘satılmış gibi’ göstererek 2 milyon Euro kara para aklamaya çalıştı.

Buna göre, arazi 4 milyon Euro’ya satılmış gibi gösterilecekti. Bunun için de 2 milyon Euro peşinat alınacak, 2 milyon KKTC’ye transfer olduktan sonra satış anlaşması iptal edilecekti. Böylece, paranın yüzde 55’i Alman şirkete geri gönderilecekti. Yüzde 45’lik kısmı ise Saldan’a kalacaktı. Saldan ise kendi payından yüzde 15 Ecer’e yüzde 15 Doyan’a verecekti.

KARA PARA AKLARKEN, DOLANDIRLDILAR

Saldan da, satış işlemleri ile uğraşan Alman şirketin adamına teminat için 110 bin Euro ödedi. Adı belirlenemeyen kişi 110 bin Euro’yu alarak kayıplara karıştı. Saldan, ‘110 bin Euro param çalındı’ iddiasıyla polise gitti. Olayı soruşturan polis, kara para aklama yapıldığını, sonucunda da kara para aklamaya çalışan Saldan ve işbirlikçileri oldukları belirtilen Genco Ecer, Emre Doyan ve Zamig Zeynalov’un dolandırıldığını tespit etti.

Mahkeme Ahmet Saldam, Genco Ecer, Zamig Zeynalov ve Emre Doyan’ı kefaletle serbest bıraktı.”

Başsavcılıktan yurt dışına kaçacakları iddia edilen ‘Dilan-Engin Polat’ ile ilgili yeni açıklama

TELEFONUNU AÇMADI

İddiaların ardından TELE1’den Fırat Yeşilçınar Kıbrıs’ta yaşayan Genco Ecer’e ulaştı. İddiaları sorduğumuz Ecer önce sustu ardından da telefonu yüzümüze kapattı. Ecer defalarca aramamıza rağmen telefonunu açmadı.

HABERİ YAPANLAR TEHDİT EDİLDİ

Kısa bir süre sonra ise Ecer’in telefonundan avukatının hazırladığı bir açıklama gönderildi. Ecer’in gönderdiği açıklama iddiaların temelsiz olduğun ileri sürüldü. Haber yapanların da tehdit edildiği metinde davada kazanılacak tazminatın Mehmetçik Vakfı’na verileceği belirtildi.

Dilan Polat’ın eski ortağı Nez Demir’in de mal varlıklarına el konuldu! “Arkadaş kurbanıyım”

‘BAŞARISINA ZARAR VERMEK AMACIYLA GÜNDEME GETİRİLDİ’

Açıklama şöyle: “Öncelikle bulunduğumuz coğrafyada ve ülkemizde yaşanan bu sıkıntılı günlerde böylesi bir açıklama ile ülke gündemini meşgul etmekten derin bir üzüntü duyduğumuzu kamuoyuna bildirmekle birlikte müvekkilimiz Genco Ecer hakkında, sosyal medya platformları aracılığıyla birtakım mesnetsiz ve tamamen gerçeğe aykırı açıklamalar yapılmıştır. Müvekkilimiz saygın bir sanatçı, söz yazarı ve besteci olup sosyal medyada yer alan mesnetsiz açıklamaların tamamı müvekkilimize ve başarısına zarar vermek amacıyla gündeme getirilmiştir.Müvekkilimiz 2019 yılında esasında tamamen mağdur olduğu ve KKTC’de yaşanan bir ticari faaliyet çerçevesinde adli bir süreç ile muhatap olmuştur. Müteakip süreçte KKTC’de yapılan yargılamalar sırasında müvekkilimiz ile birlikte aynı dosyada adli sürece muhatap olan diğer kişiler ceza alırken KKTC Savcılık makamınca müvekkilimiz hakkında takipsizlik kararı verilerek dosya kapatılmış ve müvekkilimiz bahsi geçen dosya kapsamında hiçbir şekilde ceza almamıştır.

‘GERÇEKLİKLE BAĞDAŞIR HİÇBİR YANI YOK’

Müvekkilimiz ile ilgili kamuoyunda paylaşılan ve özü itibariyle “Dilan Polat’ın bestecisi Genco Ecer Kara Para Aklamaktan Gözaltına Alınmış” içeriğini havi haberlerin gerçeklikle bağdaşır hiçbir yanı bulunmamaktadır. Müvekkilimiz ile Dilan Polat arasında 2023 yılında “Enerji” isimli şarkının telif haklarının verilmesi dışında hiçbir ticari yahut şahsi ilişki söz konusu değildir. Müvekkilimizin esasında yine mağduru olduğu ve 2019 yılında yaşanan bir süreç ile 2023 yılında sadece “Enerji” isimli şarkının telif haklarına ilişkin Dilan Polat ile yapılan iş birliğinin bağdaştırılması suni gündem yaratma çabasından başka bir şey değildir. Bu kapsamda, yapılan mesnetsiz ve asla kabul edilemez haberler nedeniyle ve müvekkilimizin kişilik haklarının zedelenmesi dolayısıyla, bu konuya dair ilgili kişi ve kurumlar hakkında her türlü savcılık şikâyeti ve dava yoluna gidilerek, gerekli tüm yasal hakların kullanılacağı, yasal süreçler neticesinde elde edilecek olan maddi menfaatlerin ise Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı kamuoyunun bilgisine sunulur.

Saygılarımızla.

Genco Ecer Vekili Av. Begüm GÜREL Av. Furkan KARAGÖZOĞLU.”

Sahte diyerek ağlamıştı! Dilan Polat’ın altınlı fincanının fiyatı ortaya çıktı!