Dilan Polat operasyonunda sarı zarf detayı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 12:12 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 12:43 pm

Gazeteci Emrullah Erdinç, Dilan Polat ve Engin Polat’ın gözaltına alındığı operasyonda görevli 150 polise gece saat 03:00’te açmaları söylenerek sarı zarf verildiğini açıkladı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından mal varlıklarına el konulan ve haklarında ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat gece yarısı gözaltına alındı.

Polat ailesi hakkında yürütülen operasyonun detayları ortaya çıktı. Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde yapılan ve İstanbul merkezli toplam 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Arama ve yakalama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

150 POLİSE SARI ZARF VERİLDİ

Gazeteci Emrullah Erdinç, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın baskın kararını dün akşam saat 17:00’da verildiğini ancak gizli tutulduğunu belirtti. Erdinç, operasyonda görev alacak 150 polise sarı zarflar verildiğini ve bu zarfların gece 03:00’te açılması söylendiğini açıkladı. Görevli polisler, sarı zarfları açtıklarında ise Polat çiftinin ve yakınlarının ev adreslerini ve mahkeme kararlarını buldu.

“ÇOCUKLARINIZLA VEDALAŞIN BİR SÜRE GÖREMEYECEKSİNİZ”

Bir diğer iddiaya göre kapıdan çıkmadan önce de kadın bir polis memuru,  Dilan Polat’a dönerek ‘İsterseniz çocuklarınızla vedalaşın bir süre onları göremeyeceksiniz’ dedi.

Dilan Polat’ın sözleri gündem oldu: Kafamda 50 tane plan, ekmek teknemi yedirir miyim ben…

Dilan Polat ve Engin Polat lüks villalarından böyle alındı