Dikkat! Ek MTV ve emlak vergisi ödemeleri için son gün

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 11:42 am - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 11:42 am

Ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve emlak vergisinin ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona erecek.

İlk taksit ödemesi 6 Eylül’de biten ve ilk taksitle yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilen ek MTV’nin ikinci taksit ödemesi için süre bugün sona eriyor.

Ek MTV’nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

ÖDEME NASIL YAPILIYOR?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

EMLAK VERGİSİ İÇİN DE SON GÜN

Aynı zamanda ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin de ikinci taksit ödemelerinde son gün bugün.

NASIL ÖDENİR?

Mükellefler, vergilerini İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla anlaşmalı bankaların banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet bankacılığı, telefon bankacılığı, mobil bankacılık), PTT iş yerlerinden, tüm vergi dairelerinden ödeyebilecek.

“MTV’ye ara zam” iddiasına açıklama

Kaynak: TELE1