Dikkat… D-Smart adını kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar!

Yayın tarihi: 3 Aralık 2023 Pazar 7:01 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2023 Pazar 8:08 pm

Özel Haber: Alp Yanardağ

Dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. D-Smart dolandırıcılığı… Şimdi de dolandırıcılar, D-Smart adını kullanarak vatandaşları arıyorlar ve kurumsal bir dille dolandırıyorlar. Özellikle D-Smart müşterilerinin numaralarına ulaşmayı başaran bu dolandırıcı çete, şimdiden çok sayıda vatandaşı mağdur etmeye başladı bile.

Her gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ile karşı karşıya kalıyoruz. Yaşanan ekonomik kriz yetmezmiş gibi, vatandaşlar şimdi de dolandırıcılar yüzünden ellerindeki bir avuç parayı da kaybediyorlar. Bunu D-Smart adıyla kurumsal bir dille yapıyorlar. Oldukça nazik bir şekilde ısrarlı bir dille ikna ediyorlar. Bu durum akıllara. D-Smart’ta bir açık var mı, müşteri numaralarına nasıl ulaştılar sorularını getiriyor.

EVE KURULUMA GELECEĞİZ DİYEREK TARİH İSTİYORLAR

TELE1’den Alp Yanardağ’ın ulaştığı bilgilere göre, D-Smart’tan aradığı söyleyen ve özellikle kadınları aramalarda kullanan çete, kurumsal bir dil ve üslup ile müşterilere yaklaşıyor. Sonrasında siz eski üyesiniz veya seçilen 50 kişiden birisiniz daha üst pakete geçireceğiz diyerek müjdeli haber veriyormuş gibi davranıyorlar.

ÜCRET İSTEMİYORUZ, SİZ SEÇİLDİNİZ

Konuşmanın devamında ise ev adresi, gün tarih isteyerek müşteriden randevu almaya çalışıyorlar. Niyeti pek olmayan müşterilere ise bu dolandırıcı çete ısrarla, tatlı dille ikna etmeye çalışıyor ve deyim yerindeyse “Bu ücretsiz fırsatı kaçırmayın, siz şanslı kişisiniz” demeye getiriyorlar.

ANKARA MERKEZLİ ARAMALAR

N.S. isimli bir D-Smart müşteri ise karşılaştığı durumu anlattı. Dolandırıcıların “0312 737 06 ** ve 0312 404 06 ** gibi Ankara Merkezli numaralardan arandığını söyleyen D-Smart müşteri N.S., “ilk başta ben de D-Smart müşterisi olduğum için ve kurumsal şekilde konuştukları için şüphelenmedim.

İlk numara 15 Kasım da aradı 50 kişiye tanınan ücretsiz olarak izlenen kanal sayısını artıracakları söyledi. Gelip yeni dekoder takacaklarmış. Ben istemediğimi söylesem de bu kampanyayı ücretsiz olduğu ve sadece o güne özgü olduğu için telefonda önce onay vermem gerektiği için onay aldılar zorla.

ISRARLA FARKLI NUMARALARDAN ARIYORLAR

İkinci telefon ise aradı D-Smart’tan internet paketine onay verdiğimi ve bana ilave fatura çıkaracaklarını söylediler. Ben de böyle bir talebim olmadığını zaten başka bir firmadan sınırsız internet paketimin olduğunu değiştirmeyi düşünmediğimi ve buna onay vermemin mümkün olmadığını söyledim ve bana fatura çıkarırsanız sizi dolandırıcılıktan şikayet ederim dedim.”

Şimdi sürekli telefonla arıyorlar açmıyorum hatta engelliyorum aramasınlar diye ama farklı numaralardan arıyorlar.”

Dolandırıcıların aradığı numaralar;
0312 737 04 **
0312 737 09 **
0312 737 06 **
0312 737 06 **
0312 404 05 **
0312 404 08 **
0312 404 09 **
0312 404 06 **
0312 404 07 **
0312 404 05 **

D-SMART: BİZİMLE BİR İLGİSİ YOK, SORUMLULUK KABUL ETMİYORUZ

Durumu D-Smart’a bildiren N.S., “Ben D-Smart’a şikayet dilekçesi verdim. D-Smart’tan müşteri temsilcisi bana bu numaraların bizimle bağlantısı yok böyle bir kampanyamız da yok dediler. Ayrıca D-Smart sorumluluk kabul etmediklerini bildirdi.” dedi. Bu durum akıllara. D-Smart’ta bir açık var mı, müşteri numaralarına nasıl ulaştılar sorularını getiriyor. Ancak D-Smart, müşteri  bilgilerinin 3. kişilerle paylaşılmadığını söylüyor. Bu da ortaya bilgilerin içeriden sızdırılıp, sızdırılmadığı sorusunu getiriyor.

DOLANDIRILMADAN SAVCILIK HAREKETE GEÇMİYOR

Bu dolandırıcılık durumundan daha kötü olan sorun ise, suç duyurusunda bulunsanız bile suç unsurları oluşmadan savcılık işlem yapmıyor. Bu yüzden savcılık kolluk güçlerini de harekete geçirmiyor. Yani illa dolandırılmanız lazım savcılığın talimat vermesi için. Bu yüzden dikkatli ve bilinçli olmak elimizdeki en iyi savunma oluyor.

Şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu! “Bin euro ver, düşeyim yakandan”

Kaynak: TELE1