Dijital tecritte olan Peker’in kaldığı BAE’ye Soylu’dan ziyaret

Yayın tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 4:05 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2022 Salı 4:05 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında yakalama kararı bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker‘in kaldığı BAE’ye gitti. Soylu, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan ile görüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Saif bin Zayed Al Nahyan’ı ziyaret etti.

Resmi ziyaret kapsamında BAE’nin başkenti Abu Dabi’ye giden Bakan Soylu’yu, havaalanında Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan, Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ile diğer yetkililer karşıladı. Soylu ve Al Nahyan, BAE İçişleri Bakanlığı binasında görüştü. Heyetler arası görüşmede, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Büyükelçi Tunçer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.

SEDAT PEKER’İN İADE EDİLMESİ Mİ İSTENDİ?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’e ev sahipliği yaptığı bilinen Birleşik Arap Emirlikleri’nde üst düzey resmi görüşme gerçekleştirilmesi ‘Türkiye Sedat Peker’in iade edilmesini mi istedi’ sorusunu gündeme getirdi.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Peker’le ilgili olarak avukatı Ersan Barkın, “Interpol tarafından sadece ‘savunması alınmak üzere’ çıkarılan kırmızı bültenin, ‘tüm dünyada aranıyor’ biçiminde kapsamı genişletildi” ifadelerini kullanmıştı.

Ziyareti Bakan Soylu’nun gerçekleştirmesi, iki ülke arasında Peker meselesinin de görüşüldüğü yorumlarını beraberinde getirdi.

Sedat Peker sessizliğini bozuyor mu? Twitter hesabında hareketlilik