Devlet hastanesinde yedikleri yemekten zehirlendiler!

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 4:14 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 4:14 pm

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde çıkan yemeği tüketen hasta, hasta yakınları ve personel zehirlendi.

İstanbul’da bulunan Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde salı akşamı çıkan yemeği yiyenlerde, kısa bir süre sonra kusma, ishal, karın ağrısı başladı. Öğündeki tavuğun bozuk olduğu ve zehirlediği düşünülüyor.

Hastaneye kızıp ateş açtığı öne sürülen yurttaş özel harekatı görünce teslim oldu

Diken’de yer alan habere göre, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi Mali Sekreteri ve hastane hemşirelerinden Delil Akcan anlaşmalı taşeron firmanın bozuk yemeğini tüketen  yaklaşık 70-80 kişinin zehirlendiğini ve hastalara hastanenin acilinde müdahale edildiğini belirtti.

Yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Personelden çalışamayan ve rapor almak zorunda kalanlar olduğunu belirten Akcan şunları anlattı:

“Bu tür olayların iş kazası sayılması için olaydan sonra üç gün içinde başvurunun yapılması gerekiyor. Zehirlenen personel arasında, üç günlük süreyi kaçırdığı için rapor alamayanlar da var. Hala acilde müşahede altında tutulan arkadaşlarımız var.”

İZİNDEKİ PERSONELLER ÇAĞIRILDI

Öte yandan hastanede bazı birimler, izindeki personelini görev başına çağırmak zorunda kaldı.

Kaynak: TELE1