Devlet Bahçeli, suç örgütü elebaşısı Kürşad Yılmaz’la görüştü

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2022 Salı 10:59 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 9:18 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, organize suç örgütü elebaşısı Kürşad Yılmaz‘la bir görüşme yaptı. Suç Örgütü kurmak, yağma, tehdit, kasten yaralama gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılan Kürşat Yılmaz, 2021 yılında tahliye edilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ndeki makamında organize suç örgütü elebaşısı Kürşad Yılmaz’ı kabul etti. Görüşmenin fotoğrafı, Yılmaz’ın Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.

Çakıcı’dan sonra Bahçeli’nin bir ‘kahraman’ına daha tahliye

Yılmaz, paylaşımda “Değerli büyüğüm, zor günlerimizde bizleri unutmayan sırtını dönmeyen kapılarını örtmeyen vefalı liderim kırmızı çizgim Sayın Devlet Bahçeli ile bayramlaşarak gündeme dair değerlendirmeler yapmanın kendisine olan bağlılığımızı bildirmemizin sevincini yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

“Çıkar amaçlı Suç Örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılan Yakup Kürşad Yılmaz, 2021 yılında tahliye edilmişti.

Bahçeli, 2018 seçimleri öncesi Selahattin Demirtaş’ın adaylığı ve cezaevinden çıkarılması için yapılan kampanyayla ilgili olarak yaptığı açıklamada “ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri” olarak nitelediği Alaattin Çakıcı ve Kürşatd Yılmaz gibi isimler için af istemişti. Bahçeli, Yılmaz için “kahramanımız” demişti.

Cezaevinden çıkan Kürşat Yılmaz soluğu Bahçeli’nin yanında aldı