Cezaevinden çıkan Kürşat Yılmaz soluğu Bahçeli’nin yanında aldı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 5:29 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 9:14 am

Suç örgütü liderliğinden hapis yatan Kürşat Yılmaz, cezaevinden tahliye edildi. Yılmaz, tahliyesinin ardından ilk iş olarak Alaattin Çakıcı gibi MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Ziyaret MHP’nin resmi Twitter hesabından “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitlerinden Yakup Kürşad Yılmaz… Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiyi ziyaret etmişlerdir” notuyla paylaşıldı.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapis ile cezalandırıldı.

2021 yılında Kürşat Yılmaz’ın avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi, 32 yıllık cezadan beraat etti. Bu cezanın infazdan düşürülmesinin ardından kalan ceza yönünden infaz süresi tamamlanan Kürşat Yılmaz, güvenlik gerekçesiyle 29 Ekim tarihinde gece yarısı cezaevinden tahliye edildi.

Kürşat Yılmaz’ın Devlet Bahçeli’yi ziyaretiyle ilgili olarak Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, suç örgütü başı Alaattin Çakıcı’nın ziyaretini hatırlatarak, “Hapisten çıkan mafyacı soluğu Bahçeli’nin yanında alıyor.” dedi.

 

MHP TWİTTER’DAN YAYIMLADI

Ziyarete ilişkin MHP’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitlerinden Yakup Kürşad Yılmaz, tahliye olmaları münasebetiyle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiyi ziyaret etmişlerdir.”

BAHÇELİ ‘ÜLKE SEVDALISI’ DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’li Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebine Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz örneğiyle yanıt vermiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı? Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir” demişti.

İbrahim Kalın’dan ‘fotoğraflı’ Erdoğan paylaşımı