İTÜ profesörü “Böyle bir mezunumuz yok” dedi Kerem Ökten küfürle yanıt verdi

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 9:20 am - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 3:50 pm

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, sosyal medyada yaptığı hava tahminleri ile bilinen ve kendisini meteoroloji uzmanı olarak tanıtan Kerem Ökten’in İTÜ mezunu olmadığını ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. Ökten, hakkındaki iddialara, “Ben meteoroloji mezunu değilim. Mezun olduğumu da hiç söylemedim. Takipçilerimin de hepsi biliyor” diye yanıt verdi.

Sık sık çıktığı TV kanallarında meteoroloji uzmanı sıfatını kullanan Kerem Ökten hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ökten hobi olarak meteoroloji ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu iddia etmişti. “Böyle bir mezunumuz yok” diyen İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu’nun gündem yaratan iddiası sonrası Ökten’den yanıt geldi.

“BÖYLE BİR MEZUNUMUZUN OLMADIĞINI DUYURURUM”

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin “İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak böyle bir mezunumuzun olmadığını kamuoyuna saygı ile duyururum. Bu sahte diploma olayı için suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖKTEN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Kadıoğlu’nun açıklamalarının sosyal medyada gündem olmasının ardından Kerem Ökten, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ökten’in yapmış olduğu “Lodosla gelen Kıştan, gülerek gelen pşttan kork!” şeklindeki paylaşım, Kadıoğlu’nun açıklamalarına cevap olarak yorumlandı.

ÖKTEN’DEN İDDİALARA YANIT

Hakkındaki iddialara ilişkin TELE 1’e konuşan Kerem Ökten, söz konusu paylaşımın Kadıoğlu ile ilgisi olmadığını savunarak, “Ortalıkta çok büyük bir dezenformasyon var. Ben lodoslo ilgili bir deyim söyledim. Ben küfür etmedim. Onu benim takipçilerim sıkça yazar. Mikdat Bey’le alakası yok” dedi.

Daha önce meteoroloji mühendisliği mezunu olduğu yönünde bir beyanda bulunmadığını da belirten Ökten, “Bu beyanat ispatlansın ben her şeye varım. 2020’de ‘Ben meteoroloji mezunu değilim’ diye tweet paylaştım. Ben meteoroloji mezunu değilim. Takipçilerimin de hepsi biliyor. Hepsi söylüyor” diye konuştu.

Eğitim hayatıyla ilgili de konuşan Ökten, ‘işletme’ bölümünü bitirdiğini ve daha sonra yüksek lisansını ‘muhasebe ve denetim’ alanında yaptığını söyledi.

Ökten, şu anda bir turizm şirketinde çalıştığını belirtti.

“REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ” DEDİ, TAKİPÇİLERİNDEN AVUKATLIK İSTEDİ

Ökten, Kadıoğlu’nun ‘sahte diploma’ açıklamalarına yönelik “Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bırakın sallasınlar. Bunlara inat meteorolojiye daha fazla mesai harcayım…” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında bir paylaşım daha yapan Ökten, takipçilerinin hukuki bilgisine başvurarak “Avukatlığımı yapmak isteyen takipçim varsa; lütfen özelden görüşelim. Her bana edilen hakaret için tazminatın tamamını avukatıma vereceğim. İyi bir kazanç…” dedi.

KENDİNİ UZMAN OLARAK TANITIYORDU

Geçmiş paylaşımlarına da bakıldığında takipçilerine uzman olduğunu bir çok kez belirten Kerem Ökten, sık sık televizyon kanallarında da uzman olarak boy gösteriyordu.

Soğuk günler başlıyor! Meteoroloji’den çok sayıda ile sağanak uyarısı

Kaynak: TELE1