DEVA Partisi’nden bir itiraf daha: O gün kulak tıkadık…

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 8:24 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 8:26 pm

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, yeni seçim yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu sırada samimi bir itirafta bulundu. Şahin, “Ali Özgündüz de birçok konuda bizi uyardı komisyonlarda. Ama biz o gün iktidar mensupları olarak o uyarıların bir kısmına kulak tıkadık. İşimize de gelmedi belki o günkü şartlarda. Bugün özeleştiri yapıyoruz” dedi.

Cem TV’de Atakan Sönmez ve CHP 4. Dönem Milletvekili Ali Özgündüz’ün birlikte hazırlayıp sundukları “Not Defteri” programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şahin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçim yasasının değiştirildiği 2012 yılında Meclis Anayasa Komisyonu’nda kendisinin de AKP’de temsilen görev aldığını belirten Şahin şunları söyledi:

“O komisyon zamanında Sayın Ali Özgündüz de bir çok konuda bizi uyardı komisyonlarda. Ama biz o gün iktidar mensupları olarak o uyarıların bir kısmına kulak tıkadık. İşimize de gelmedi belki o günkü şartlarda. Bugün özeleştiri yapıyoruz. ‘Keşke dinleseymişiz’ diyoruz. Bu ülkede gerçek anlamda bir demokratik hukuk devleti istiyorsanız, olmazsa olmazı muhalefet ve hür basın. Onların eleştirilerine karşıtlık olarak değerlendirmeyip dikkate almak gerekiyormuş”

DEVA Partisi’nden ittifak açıklaması

Yeni seçim yasasında AKP’nin amacı MHP’yi kurtarmak mı?