Destici’nin ırkçı sözlerine Boşnaklardan yanıt! “Derhal istifa etmeli”

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 12:55 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 12:55 pm

Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği, Boşnak kökenli TİP Lideri Erkan Baş’ı ‘Tito artığı’ sözleri ile hedef alan BBP Lideri Mustafa Destici’ye tepki gösterdi. Dernek, Destici’yi istifaya çağırdı.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı ailesi üzerinden hedef aldı.

Baş’a “Tito artığı” diyen Destici “Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde. Yetiştirilip Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın Jusoviç, burada Baş’ı kullanıyorsun. Sen şimdi Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Gerçeğin toplumda gizlenmesini doğru bulmuyorum. Gizliyor Türk milletinden…” ifadelerini kullandı

RUBASAM’dan Destici’ye kınama

Erkan Baş’ın Boşnak kökenli olması nedeniyle ırkçı ifadeler kullanan Destici’ye Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden’den yanıt geldi. Jusoviç soyadının ‘Yusufoğlu’ anlamına geldiğini belirten Erden, “Derin anlamlı şerefli soyadıdır” dedi.  Derneğin açıklaması şöyle:

“İSTİFA ETMEZDE 30 MİLYON RUMELİLİ CEVABINI SANDIKTA VERECEKTİR”

“Erkan Baş veya göç etmeden önceki isim ve soyadı ile Erkan Yusoviç, Boşnak kökenli Türk halkının şerefli bir evladıdır. Asla Tito’nun artığı olmayıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları arasında bulunan ve günümüzde sayıları 30 milyon kadar olan Türk vatandaşları Rumelilerden biridir.

Baş soyadı da Yusoviç soyadı da derin anlamlı şerefli soyadlarıdır.

Yuso, Boşnakçada Yusuf ismi karşılığıdır. Yusoviç ise Yusufoğlu demektir.

Büyük Bürlik Partisi başkanı Yusufoğlu soyadından neden rahatsız olduğunu ve ne demek istediğini anlamış değilim.

Anladığım tek şey, bu kadar bilgisiz bir kişinin Türkiye’de nasıl oluyor da Türkiye’de siyasi bir parti lideri olduğudur.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri halkımızın birlik ve beraberliğini bozan Sayın Mustafa Destici gibi siyasetçilerdir.

Kendisine tavsiyem derhal parti başkanlığından istifa etmesidir. İstifa etmezse önümüzdeki seçimlerde hem 30 milyon Rumelili hem de birlik ve beraberliğini savunan Türk halkı ona sandıkta hak ettiği cevabı verecektir.

 

 

Erdoğan Erden