Destici ortak listeye göz kırptı

Yayın tarihi: 29 Mart 2023 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 29 Mart 2023 Çarşamba 3:46 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen BBP Lideri Destici, Cumhur İttifakı’nın seçimlere tek listeden girmesinin avantaj getireceğini söyledi. Destici, “Tek liste ile Cumhur İttifakı Meclis’te yüzde 60’ın üstüne çıkabilir” dedi.

Millet İttifakı’nın adayının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının ardından AKP, anketlerde büyük oy kaybına uğradı.

AKP, Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmeyen HÜDA-PAR ve kadın karşı şiddeti önleyen kanunun kaldırılmasını isteyen Yeniden Refah Partisi ile ittifak yaptı. 

Cumhur İttifakı’nın seçim protokolünde yer almasa da Hizbullah’ın siyasi kanadı olarak gösterilen HÜDA-PAR, seçime AKP listelerinde gireceğini duyurdu. Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhur İttifakı’nın 24 Mart’ta YSK’ye teslim ettiği seçim protokolünde yer aldı.

Cumhur ittifakında liste krizi! Bahçeli: MHP seçime kendi logosuyla girecek

Cumhur İttifakı’nda Büyük Birlik Partisi (BBP) ve YRP, seçimlere kendi logoları ile bağımsız gireceklerini duyurdu.

Partilerin kararı, kriz yarattı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, karara isyan etti. Twitter hesabından, partisinin ‘küçük görüldüğünü’ söyleyen Bahçeli, seçime kendi logoları ile gireceklerini açıkladı.

Gaffar Okkan’a iftira atan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısına Cemal Enginyurt’tan sert cevap!

Cumhur İttifakı’nda yaşanan ‘liste krizi’nin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Lideri Mustafa Destici’yi ziyaret etme kararı verdi.

Ziyaretin ardından Destici, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Destici, 81 ilde kendi logoları ile seçime gireceklerini fakat ortak listenin avantajlarına dikkat çekti. Destici, Cumhur İttifakı’ndaki partilerin ortak liste ile seçime gitmesi takdirinde Meclis’in yüzde 60’ını alabileceklerini iddia etti.

Destici şunları dile getirdi:

“Bu seçim sistemi, elbette ki birleşenlere, ortak liste daha doğrusu tek liste altında katılanlara büyük avantaj sağlıyor. Bu bir gerçek.

Öyle bir gerçek ki burada biz 4 parti, ortak listede seçime girdik o zaman Cumhur İttifakı Meclis’te yüzde 60’ın üstüne çıkabilir

4 siyasi partimizde ayrı listelerini hazırladılar. Son durum bu. 81 ilde kendi adaylarımızla seçime girecek şekilde hazırız.

Şu gerçeği şuraya bırakıyorum, kim ortak liste girerse büyük imkan sağlayacaktır. Çalışmalar olmadığı anlamına gelmiyor”