Depremzedeler sandık başında

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2023 Pazar 2:54 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2023 Pazar 3:11 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde depremzedeler oylarını kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya’da genel seçimler için 530 bin 667 seçmen 1902 sandıkta oy kullanma işlemine başladı. YSK tarafından kentte seçmenlerin oy kullanabilmesi için bazı kurum bahçeleri, konteyner kent ve çadır kentlere 100 konteyner kuruldu.

HATAY’DA DEPREMZEDE SEÇMENLER KONTEYNERLERDE OY VERDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da 13’üncü Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yaklaşık 1 milyonun oy verme işlemleri saat 08.00’de başladı. Vatandaşlar, hasarsız olan okullarda ve hasarlı okulların bahçelerine kurulan 400 konteynerde oy vermek için yoğunluk oluşturdu. Oy vermek için memleketine dönen çok sayıda vatandaş da bavullarıyla birlikte oy sırasına girdi. Deprem nedeniyle kenti terk ettikleri için uzun süredir birbirini göremeyen komşular ve akrabalar da okullarda hasret giderdi. Oy verme işlemleri saat 17.00’de tamamlanacak.

ADIYAMAN’DA DA DEPREMZEDELER OYLARINI KULLANDI

Adıyaman’da, seçmenler sabah erken saatlerde oy kullanmak için okullara gitti. Seçmenler burada görevlilerden aldıkları oy pusulalarıyla kabinlere girerek tercihlerini yaptı.

İSLAHİYE’DE DE DEPREMZEDELER SANDIK BAŞINA GİTTİ

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremzedeler sabah saat 08.00’den itibaren oy kullanmaya başladı. Toplam 44 bin 37 seçmenin bulunduğu ilçede kurulan 159 sandıkta oy kullanma işlemine başlanırken, bölgede kurulan Kalyon Konteyner kentte ise 3 sandık kuruldu. Toplam 900 seçmen için de konteyner kentte kurulan sandıklarda oy verme işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye sandık başında! Dakika dakika gelişmeler