Depremzededen Fuat Oktay’a tepki: “Nerede bitti!”

Yayın tarihi: 10 Şubat 2023 Cuma 7:13 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 7:14 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarının bittiği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren depremzede, “ Nerede bitti! Daha kazma kürek vurulmayan enkazlar var” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremzedeleri ziyaret etti.

Özgür Özel’in ziyaret ettiği depremzedelerden biri Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Depremzede, “ Artık milletin sabır taşı çatlamış, kimse sesini çıkaramıyor. Bizim televizyon izlediğimiz yok ama İstanbul’dan akrabalarımız arıyor, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ‘çalışmalar bitti’ demiş. Nerede bitti? Daha kazma kürek vurulmayan enkazlar var” ifadelerini kullandı.

AFAD TEPKİSİ

Depremzede, iktidarın yardımların AFAD üzerinden tek merkezli olarak yapılmasına yönelik açıklamalarına tepki göstererek yardımların ulaştırılamamasına tepki gösterdi. Depremzede, “ O gelmiş, bu gelmiş, bizim umurumuzda değil. Bizim acımız bize yeter. Yeğenim şu anda içeride. 5 gündür haber alamıyoruz. İlk gün bir tweet atmış çocuklar AFAD’a. Bir koordinasyon yok. Biz burada bir siyasi amaçla konuşmuyoruz. Bizim acımız bize yeter” şeklinde konuştu.

TUVALET SIKINTISI

Bölgedeki tuvalet ihtiyacına da dikkat çeken depremzede, “Bu insanların en zaruri ihtiyacı lavabo kardeşim. Şu şehirde bir tane açık lavabo var mı? Bu insanlar nereye lavabolarını giderecek. Şurada bir cami var. İnsanlar gidiyor. Adam kapıyı kitlemiş ya. Lavaboyu kitlemiş. Ben dünden beri belediyeyi arıyorum cevap veren yok. Ya sen zor zamanda, caminin lavabosunu açık tutmaz mısın ya” dedi.

Depremzede operatör şirketlerine isyan etti: Aileme nasıl ulaşacağım!