Depremde can kurtarmaya koşan çift nikah molası verdi!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 10:01 am - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 10:05 am

Depremden kurtulan hayvanların tedavisi için çalışan veteriner hekimler Burcu Dursun ve Erdi Can’ın, deprem felaketi nedeniyle ertelenen nikahları kıyıldı.

İstanbul’da yaşayan veteriner hekim Burcu Dursun ile Hatay Dörtyol Belediyesi’nde çalışan meslektaşı Erdi Can’ın nikah tarihi aldığı 6 Şubat’ta, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem yaşandı.

Felaketin ardından nişanlısının iyi olduğunu öğrenen Dursun, Türk Veteriner Hekimler Birliği’ni arayıp, Hatay’a gönüllü gitmek istediğini bildirdi.

Deprem dalgaları ortaya çıkardı! Dünyanın iç çekirdeğinde 5’inci bir katman var

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem felaketinden etkilenen kentlerde kurulan hayvan tedavi merkezlerinin Hatay koordinatörlüğüne görevlendirilen Dursun, nişanlısı Can ile 15 gün enkaz altında ve sokakta kalan hayvanlar ile ilgili çalışma yaptı. Yaralı hayvanların tedavi süreci tamamlanınca Burcu Dursun, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse’ye nikah konusunu açtı. Adana Seyhan Belediyesi ile görüşüldü, çifte yeni bir nikâh tarihi verildi.

Günler süren çalışmaların ardından 2 saat mola veren çift, Adana’da nikâh masasına oturdu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, “Bir hoşluk, yüzlerde bir gülümseme olsun istedik. Arkadaşlarımız tekrar deprem bölgesine gidip, çalışmalarına devam edecek” dedi.