Deprem felaketinde bin 400 yurttaşın öldüğü Ebrar Sitesi’nin yıkılma anı ortaya çıktı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 1:10 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 1:10 pm

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık deprem felaketlerinde bin 400 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Ebrar Sitesi’nin yıkılma anı 1 yıl sonra ortaya çıktı.

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6’lık deprem felaketleriyle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden toplamda 11 il etkiledi.

Kahramanmaraş’ta 115 kişiye mezar olan bina için istenen ceza belli oldu

Depremin sembollerinden biri haline gelen Ebrar Sitesi, Kahramanmaraş’ın merkezinde yer alıyordu. Toplamda 22 bloktan oluşan bu site, binlerce aile için güvenli bir yaşam alanı olarak görülüyordu. Ancak 6 Şubat depremleri sonrasında Ebrar Sitesi tamamen yıkıldı. Bu yıkım sonucunda en az 1400 kişi hayatını kaybetti.

1 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Ebrar Sitesi’nin yıkılma anına ilişkin yeni görüntülere ise bir yıl sonra ulaşıldı. Şazibey Mahallesi Ali Sezai Bulvarı’ndaki 22 bloktan oluşan Ebrar Sitesi’nin bazı bloklarının yıkılma anı felaketi adeta yeniden yaşattı. Sokağa çıkan vatandaşların artçı depremlere de yakalandıkları görüntülere yansıdı. Azerbaycan Bulvarı’ndaki yüksek katlı binaların yıkılma anı ve bir marketten çıkan bir kişinin binanın yıkılması esnasında dışarı çıkması da görüntülere yansıyan diğer önemli anlardı.

Kaynak: TELE1