Deprem bölgesinden skandal görüntüler! Tövbe ve şeyhe bağlılık seansı

Yayın tarihi: 9 Mart 2023 Perşembe 2:49 pm - Güncelleme: 9 Mart 2023 Perşembe 3:09 pm

Adıyaman’daki köyünde bin 100 depremzede çocuğun bulunduğunu açıklayan Menzil Tarikatı’nın deprem bölgesindeki skandal görüntüleri ortaya çıktı. Tarikat müridleri depremzedelere enkaz önünde tövbe ettirip şeyhe bağlılık sözü verdirdiler.

Menzil Tarikatı, depremden etkilenen Adıyaman’da ‘mürid devşirmek’ için çalışma başlattı. Adıyamanın Kahta ilçesinde köyü bulunan tarikatın deprem bölgesindeki depremzedelerle enkaz önünde tövbe seansı yaptığı ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, depremden kısa bir süre sonra Adıyaman’da bir binanın enkazının hemen yanında Menzil şeyhinin vekilinin depremzedeleri “tövbe ettirdiği” skandal görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Menzil şeyhinin depremzedelere “Bütün yapmış olduğum günahlardan pişmanım. Keşke yapmasaydım. İnşallah bir daha yapmayacağım. Gavs (Menzil şeyhi) hazretlerini kendime şeyh kabul ettim” sözlerini tekrarlatarak “tövbe ettirdiği” anlaşılıyor. Çevredekilerim ise tövbe seansının ardından “Allah kabul etsin” dediği duyuluyor. Ayrıca Menzil şeyhine cemaat içerisinde “gavs” dendiği de biliniyor.

Cemaat içerisinde deprem bölgesinde 25 bin depremzededen “tövbe alındığı” da konuşuluyor.

Depremden kurtulan bin 100 çocuk Menzil köyünde!