Depremden kurtulan bin 100 çocuk Menzil köyünde!

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 7:59 am - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 4:55 pm

Menzil Tarikatı, Adıyaman’daki köyünde 1.100 depremzede çocuğun bulunduğunu açıkladı. Çocukların tekbir getirdiği fotoğraflar  paylaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 binden fazla binanın yıkıldığı ve 4 bin 600 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’da bin 100 çocuk Menzil Tarikatı’na ait köye yerleştirildi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, tarikat, köydeki bu yapılarda toplam 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı. Yapılan son açıklamaya göre de Menzil Köyü’nde hâlâ 3 bin 850 yetişkin ile 1.100 çocuk bulunuyor. Tarikat yöneticilerinin de bu köyde yaşadığı bilinirken deprem öncesine kadar köyde güvenlik üst düzeyde tutuluyor, cep telefonu ile çekim yapılmasına izin verilmiyordu.

TARİKAT KÖYÜNDEN SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Menzil Tarikatı’nın sosyal medya hesaplarından küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık” ifadeleriyle paylaştı. Paylaşılan bir başka videoda ise “Buhara Evlerinde depremzede çocuklara yönelik etkinliklerden biri” denilerek çocuklara dini sorular yöneltildiği görüldü.

Ayrıca Menzil’in önemli isimlerinden biri olan Muhammed Saki el Hüseyni de deprem bölgesinden fotoğraflar paylaşıyor. Hüseyni’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir fotoğrafta askerler ile bir polisin, karşısında “el pençe divan” durduğu görüldü.

Adıyaman’da yıkılan binalar nedeniyle iki kişi daha tutuklandı