DEP Milletvekili Mehmet Sincar, mezar başında anıldı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 3:14 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 3:14 pm

Batman’da cinayete kurban giden Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar, ölüm yıl dönümünde mezar başında anıldı. Anmada eşi Cihan Sincar, “Devlet kendi milletvekilinin katilini bugüne kadar ortaya çıkarmadığı için utansın” dedi.

Batman’da 4 Eylül 1993’te partisinin il örgütü yöneticisi Metin Özdemir ile birlikte Elma Sokak’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren DEP Milletvekili Mehmet Sincar, Mardin’in Kızıltepe ilçesi Fırat Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Sincar’ın ailesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ömer Öcalan ve İmam Taşçıer, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Mehmet Sincar’ın eşi Cihan Sincar, geçen 27 yılda faillerinin ortaya çıkarılmamasıyla ilgili, “Devlet kendi milletvekilinin katilini bugüne kadar ortaya çıkarmadığı için utansın. Bir Hizbullahçıyı çıkarıp katili olduğunu söylediler, onu da serbest bıraktılar. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu failleri ortaya çıkarmak bizim borcumuzdur. Biz değerimize borçluyuz. Ömrümüz yettiği kadar. Bizim ömrümüz yetmez ise çocuklarımız bunun peşini, davanın peşini bırakmayacak. Sesimiz herkese gitsin. Bugüne kadar insanımız da partimiz de kendine göre bedelini ödedi” diye konuştu.

Davanın zaman aşımına uğratılmak istendiğini dile getiren Sincar, “Biz davamızın peşini bırakmayacağız. Bu şeref ve namus bayrağıdır. Bu bayrağı taşıyacağız. Herkese de bu çağrıyı yapıyoruz. Söz veriyoruz mezarlık üstünde, demokrasi ve saldırılara karşı mücadele verenlerin mücadelesini devam ettireceğiz. Bizim başımız diktir. Bizler değil, devlet utanacak. Biz yitirdiklerimize layık olmaya çalışacağız. Sözümüz sözdür” ifadelerini kullandı.