Demirtaş’ın avukatı Altıparmak: Hemen tahliye edilmesi lazım

Yayın tarihi: 23 Aralık 2020 Çarşamba 1:40 am - Güncelleme: 23 Aralık 2020 Çarşamba 1:45 am

AİHM Büyük Daire’nin Selahattin Demirtaş kararını değerlendiren Avukat Dr. Kerem Altıparmak, “Demirtaş’ın tahliye süreci başlamalı” dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire’de görülen duruşmada Selahattin Demirtaş’ı temsil eden Dr. Kerem Altıparmak TELE1’de Gün Bitiyor programında Büyük Daire’nin Selahattin Demirtaş kararını değerlendirdi.

Zeynel Lüle’nin sorularını yanıtlayan Altıparmak, “Artık biz dediğimizi yaparız tutumunun sonuna gelindi.” dedi. Altıparmak’ın öne çıkan açıklamaları şöyle oldu:

“Kaba kuvvetle Demirtaş’ı içeride tutarlar mı bir şey diyemem ama hukuken ‘Biz dilediğimizi yaparız’ durumunun sonuna gelinmiş durumda. AİHM’in dava öncede tahliyesini istediği kişiler vardı mesela Kavala kararında da ama bu kararı özel kılan şöyle bir şey var: Tahliyenin yapılması gerekliliğinin yanında aynı sebebe dayalı olarak başka bir suçlama adı altında tutukluluğunu devam ettirirsiniz bu kararın ihlalin anlamına gelir.”

“DEMİRTAŞ’IN TAHLİYE EDİLMESİ LAZIM”

“Şimdi AİHM Büyük Daire kararları hemen kesinleşiyor. Hukuki olarak bir kere şu an başladı süreç Demirtaş’ın hemen yarın tahliye edilmesi lazım. Bu eylem planı ne için var? AİHM kararları 3 tane sonuç doğruabilir: Bir tazminat ön görüldüyse onu ödeyeceksiniz, iki bireysel önlemler alınması gerekiyorsa onu yerine getireceksiniz ki burada var tahliye edilmesi gerekiyor, üç genel önlemler yani anayasadan kaynaklanıyorsa ihlal onu düzelteceksiniz. Şimdi hükümetin eylem planı olsa olsa bu üçüncüsü için bir anlam ifade edebilir ama Demirtaş’ın bireysel olarak tahliye edilmesi gerekliliği Mart ayındaki Bakanlar Komitesi toplantısına kadar bekleyemez.”

AİHM kararını verdi: Derhal serbest bırakın! Demirtaş’tan iki sayfalık açıklama