DEM Parti üç ilde aday çıkarma kararı aldı, İzmir adayları açıklandı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2024 Salı 5:31 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2024 Salı 5:31 pm

DEM Parti, İzmir, Muğla ve Balıkesir’in merkez ve tüm ilçelerinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı aldı. İzmir Büyükşehir adayları da açıklandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Yerel Seçimleri için 3 büyükşehirde daha kendi adayı ile girme kararı aldı. Partinin aldığı yeni karara göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi ile her üç kentteki tüm ilçelerde kendi adayı ile seçime girecek.

ADAYLAR BELLİ OLDU

MA’nın haberine göre, İzmir’in il ve ilçelerinin tümünde aday çıkartan DEM Parti’nin, burada büyükşehir için Akın Birdal ve Türkan Aslan’ı aday göstereceği öğrenildi.

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Mehmet Rauf Kocaman ve Nazlı Baybas olurken, Muğla adayları ise Yusuf Uludağ ile Candan Süsoy oldu.

Bu arada DEM Parti’den İzmir adayları için yapılan açıklamada “İzmir’in bütün ilçelerinde başvurularımızı tamamladık. İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarımız Akın Birdal ve Türkan Aslan oldu” denildi.

Kaynak: TELE1