Delta varyantında yeni vaka sayısı açıklandı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 4:41 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 5:29 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantının 26 ilde görüldüğünü ve sayının 224’e çıktığını açıkladı. Spor müsabakalarına belirli sayıda seyirci alınabileceğini söyleyen Koca, Bilim Kurulu’nun yarın (30 Haziran) 3. doz aşıyı görüşeceğini duyurdu.

Kademeli normalleşme sonrası yeni dönemin başlamasına 2 gün kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca yeni dönemde, spor müsabakalarının sayıları belirlenerek seyircili oynanabileceğini açıkladı.

Bakan Koca, dünyada endişe yaratan delta varyantına ilişkin de bilgi verdi. Bakan Koca, İstanbul ağırlıklı 26 ilde görülen varyant kaynaklı vaka sayısının 224’e çıktığını duyurarak, ”16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 delta ve bunun 134’ü İstanbul’da” dedi.

Koca, ”Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224’e çıktı” ifadesini kullandı. Öte yandan bu sayı geçen hafta çarşamba günü 134 olarak açıklanmıştı.

‘MÜZİK YASAĞI KALKACAK MI?’ YANITI

Bakan Koca, gece 24.00’ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin ise, “Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak” diye konuştu.

BİLİM KURULU 3. DOZU GÖRÜŞECEK

Yarın Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gerçekleşeceğini söyleyen Bakan Koca, rapel-hatırlatma dozu ve BioNTech’te ikinci doz bekleme süresinin toplantının ana gündem maddesi olacağını belirtti.

TIKLAYIN – Türkiye’de Delta varyantı görülen kişi sayısı açıklandı

TIKLAYIN – Sinovac’tan delta varyantı açıklaması