Dedektif Erkan’ın esrarengiz ölümünde dikkat çeken detaylar!

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 11:31 am - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 11:49 am

İzmir’de 28 Kasım tarihinde iş arkadaşı Ufuk Ö. ile maç izlemek için buluşan özel dedektif Erkan A. şüpheli bir şekilde 4’üncü kat balkonundan aşağıya düştü. Dedektif, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sabah’ın haberine göre; birlikte çalıştığı özel dedektif arkadaşı Ufuk Ö. ile maç izlemek için bir araya geldiği evde dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden Erkan A.’nın esrarengiz ölümünde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Dedektif Erkan A. kaldırıldığı hastanede abisine ‘Nasıl düştüğüm dışında her şeyi hatırlıyorum’ dedi. Bunlar, Erkan A.’nın son sözleri oldu.

Erkan A.’nın kendisi gibi dedektif olan arkadaşı Ufuk Ö. ise maçın bitmesine 5 dakika kala evden ayrıldığını ve olayı görmediğini söyledi. Ancak Erkan A.’nın düştüğü yerde Ufuk Ö.’nün kimliği bulundu.

Erkan A.’nın sevgilisi P.Ö.’nün ise cenaze günü sosyal medya hesaplarını silerek cep telefonunu sıfırlaması da dikkat çekti.

Öte yandan, Erkan A.’nın düştüğü noktanın apartmana 4 metre 15 santimetre uzaklığında olması da soru işaretlerine neden oldu.

Düşme sırasında Erkan A.’nın silkelediği battaniyenin balkonun üst tarafındaki kornişe takıldığı ve dengesini kaybederek düştüğü belirtildi. Ancak battaniyenin takıldığı kornişlerin kırılmamış olması da yine dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

PARASI KAYBOLDU

Dedektif Erkan A.’nın ölümünün ardından hesabındaki 134 bin TL paranın da kaybolduğu ortaya çıktı. İddiaya göre; bu para sevgilisinin şikayeti üzerine Erkan A.’nın hesabına gönderildi.

ABİSİ SUÇ DUYURUNDA BULUNDU

Abi Tarkan A.’nın iddiasına göre kardeşinin sevgilisi ile birlikte yaşadığı evdeki döviz ve altınlar da ortadan kayboldu. Kardeşinin ölümünü şüpheli bulan ve araştırılmasını isteyen acılı ağabey İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Abi Tarkan A. “Kardeşim ve birlikte özel dedektiflik yaptığı Ufuk Özyiğit Brezilya-İsviçre maçına iddia kuponu yapmışlar. Son dakikasına kadar heyecanlı geçen maçı 1-0 Brezilya kazandı. Ancak Ufuk’un maçın son dakikalarını beklemeden evden çıktığını söylemesi kafamızı karıştırdı. Kardeşimin düştüğü yeri görmek için olay yerine gittiğimde Ufuk’un kimliğini yerde buldum. Olay yeri inceleme ekiplerinin çekmiş olduğu fotoğraflar incelenmesi gerekiyor.

Kardeşimin kız arkadaşı P. işten her zaman 22:00’de çıkarken olayın gerçekleştiği gün 20:00’de çıktığını ifadesinde söyledi. P. Ö.’ ün makul bir neden veya özrü olmadan sadece o gün işinden erken ayrılması şüphe uyandırıyor” diye konuştu.

P. Ö.’ün Ufuk ile yakınlığının olduğunu söyleyen Tarkan A. “Bu kişilerin arasındaki yakınlığın boyutunun ortaya çıkması için HTS kayıtları incelenmeli. P. Ö. görgü tanığı olan kişiye kardeşimin cep telefonunun şifresinin kırdırıp uygulamalardaki mesajlaşmaları ve sosyal medya hesaplarını sildirmiş” dedi.

DÜŞTÜĞÜ SIRADA KEMERİ AÇIKTI

Kardeşinin ilk düştüğünde kemerinin açık olduğunun komşunun kızı tarafından doğrulandığını anlatan Tarkan A., “Bu da kardeşim düşmeden önce tuvalette olma ihtimalini gösteriyor. Kardeşimin düştüğü yerin yüksekliği yaklaşık 9-10 metre. 4 metre 15 cm ileriye düşmesi şüphelerimiz arttırıyor. Bu konuda uzman fizik profesörlerinden görüş aldık. Onlar da şaşırdı. Herhangi bir kuvvet olmadan o kadar ileri düşmesinin imkansız olduğunu söylediler. Tüm bu sebeplerden dolayı kardeşimin şüpheli olan ölümünün araştırılmasını istiyorum” dedi.

Apronda şüpheli ölüm