Davutoğlu’ndan İmamoğlu için dayanışma çağrısı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 12:35 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davası hakkında, “Demokrasi için kaygı duyan bütün kurum ve şahısları bu davada dayanışma içerisinde olmaya çağırıyorum” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği öne sürülerek yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulunmak üzere İBB binasına geldi.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASINDA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Ahmet Davutoğlu ve Ekrem İmamoğlu, ziyaret sonrasında ortak basın açıklaması yapmak üzere kameraların karşısına geçti.
İmamoğlu, Davutoğlu’nun ziyaretinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ve dava öncesi yapılan ziyareti anlamlı bulduklarını ve hiç unutmayacaklarını ifade etti.

Davutoğlu ise hukuk devleti olabilmek için yargıya güvenin yüzde 100 tam bir mutabakat halinde olması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu dava için, “Demokrasi için kaygı duyan bütün kurum ve şahısları bu davada dayanışma içerisinde olmaya çağırıyorum” dedi.

400 MİLLETVEKİLİ OLURSA MECLİSTE KANUN YAPILIR

Davutoğlu soru cevap kısmında ise Altılı Masa’nın ilk toplantıdan beri cumhurbaşkanı adayını seçim tarihinin açıklanmasının ardından açıklayacağını söylediğini, bu yüzden adayın adı açıklama konusunda acele etmediklerini belirtti.

Davutoğlu son olarak parlamentoda 400 milletvekili elde edilmesi durumunda yasa yaparak yeniden parlamenter sisteme geçilebileceğini ifade etti.