Dardanel cinsiyetçi paylaşıma ‘Dikkatimizden kaçtı’ dedi! Özür metnindeki ‘Kadınlarımız’ ifadesi de tepki çekti

Yayın tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi 5:51 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 6:32 pm

Dardanel firması, Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi büyük tepki toplayan cinsiyetçi paylaşımı için özür diledi. Özür metnindeki ‘Kadınlarımız’ ifadesi sosyal medyada tepki topladı.

Ton balığı ürünüyle bilinen Dardanel firması, Türkiye-İtalya EURO 2020 maçı öncesi büyük tepki toplayan paylaşımı için özür diledi. Dardanel’in Instagram hesabından yapılan paylaşımda makarnalı ton balığı fotoğrafının üzerine “Bu akşam makarnaya koyuyoruz” ifadeleri kullanıldı. Paylaşıma not olarak ise “EURO 2020 Turnuvasında A Milli Futbol Takımımıza yürekten başarılar dileriz” denildi.

Dardanel’in reklam filmi tartışma yarattı

CİNSİYETÇİ PAYLAŞIMA TEPKİ YAĞDI

Dardanel tepki çeken cinsiyetçi paylaşımını sildi

“BAŞTA KADINLARIMIZ” DİYEREK ÖZÜR DİLEDİLER

Dardanel, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, cinsiyetçi paylaşım için özür diledi.

Açıklamada, “11 Haziran tarihinde sosyal medya hesaplarımızda yapılan paylaşımdan dolayı, başta kadınlarımız olmak, tüm kamuoyundan özür diliyoruz. Dikkatimizden kaçan ve kurum kültürümü hiçbir şekilde yansıtmayan bu paylaşımı hazırlayan kurumlar ile de ilişkimizin sonlandırılacağını kamuoyuna saygı ile bildiririz” denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Kadın çalışanlarımızın emeği ile bugünlere gelmiş bir firma olarak şu andan itibaren, iletişimimiz ve sosyal sorumluluk girişimlerimizde, bu bilinci yerine getirmek için çok daha fazla çalışacağız.”

Görüntüler sosyal medyada gündem oldu: Dardanel’den açıklama geldi