Danimarka bu iddia ile çalkalanıyor! Kraliyet ailesinde ‘yasak aşk’

Yayın tarihi: 8 Ekim 2022 Cumartesi 11:05 am - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 11:05 am

Danimarka Kraliyet Ailesi ‘yasak aşk’ iddiaları ile çalkalanıyor. Kraliçe’nin küçük oğlu Prens Joachim’in, Veliaht Prens olan ağabeyinin eşi Prenses Mary’ye aşık olduğu öne sürüldü.

Danimarka’da bir süredir, Kraliyet Ailesi’nde Kraliçe Margrethe’in küçük oğlunun, dört çocuğunun kraliyet unvanlarını geri almış olması gündemde.

Geçen hafta Kraliyet’ten yapılan açıklamada, Kraliçe’nin, 1 Ocak 2023’ten itibaren Prens Joachim’in soyundan gelenlerin unvanlarını sadece Monpezat “kont” ve “kontesi” olarak kullanmalarına karar verdiği ve bu soydan gelenlerin şimdiye kadar sahip olduğu “prens” ve “prenses” unvanlarının sona ereceği belirtildi. Buna göre, Prens Joachim’in çocukları Prens Nikolai, Prens Felix, Prens Henrik and Prenses Athena’nın rütbeleri elinden alınacack.

‘İLİŞKİMİZ KARMAŞIK’

Hürriyet’in haberine göre, Danimarka’da, aniden ortaya çıkan bu kraliyet krizinin perde arkası ise günlerdir tartışılıyor. Prens Joachim (53) karara tepki gösterirken, Veliaht Prens olan ağabeyi Frederik (54) ve eşi Mary (50) ile ilişkilerinin ‘karmaşık’ olduğunu söylemişti.

YASAK AŞK İDDİALARI GÜNDEME GELDİ

Son olarak, İspanya’da yayın yapan “Vanitatis Elconfidencial” dergisi, kraliçenin küçük oğlu Prens Joachim’in, Veliaht Prens olan ağabeyinin eşi Prenses Mary’ye aşık olduğu iddiasını gündeme getirdi.

İsveç’in haftalık kadın dergisi “Svensk Damtidning” ise kraliyetin resmi bir galasında, Prens Joachim’in ‘yengesi’ Mary’yi öpmeye çalıştığına dair bir fotoğraf yayınladı.

Prens Joachim’in sarhoşluğunun, eşi başta olmak üzere galadaki davetlilerin de ilgisini çektiği belirtildi. Haberde, Prens Frederik’in Prenses Mary ile hayatını birleştirdiği 2004 yılında, Dan basınının, Prens Joachim’in Mary’ye âşık olduğunu yazdığına da yer verildi.

Torunlarının kraliyet unvanlarını ellerinden alan kraliçe özür diledi